Signerer ung ivorianer

Amidou Traore er på plass permanent i Haugesund.

Annonse:

Mandag morgen startet med nok en kontraktssignering på Haugesund Sparebank Arena. Denne gang var det 19 år gamle Amidou Traore fra Elfenbenskysten som satte navnetrekket sitt på en kontrakt som gjør han til FK Haugesund-spiller.

Fra treningsopphold til kontrakt

Traore kommer fra Leader Sporting Club D'Agboville i Elfenbenskysten og har vært på plass i Haugesund og trent med Kraftakademiet en periode. Nå er det klart at oppholdet blir permanent og at den sentrale midtbanespilleren blir å finne i Haugesund i minst et år fremover.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha signert en avtale. Jeg kom hit for å vise meg fram fra min beste side på treningene og det føler jeg at jeg har fått gjort mens jeg har vært her. Det har vært en veldig fin gruppe for meg å komme til og jeg ser frem til fortsettelsen nå som jeg har signert kontrakt, sier 19-åringen.

Ute 2.png
Amidou Traore i sitt nye arbeidsantrekk.

Lovord fra akademisjefen

Utviklingssjef Sancheev Manoharan i Kraftakademiet legger ikke skjul på at Traore er en spiller med veldig spennende kvaliteter.

- Jeg vil trekke frem tre ting. Han har en veldig god nærteknikk og det kombinert med en voldsom aggresivitet og fysikk gjør han til en veldig spennende spiller å jobbe med. Han har selvsagt områder å utvikle, men råmaterialet er veldig solid, sier Manoharan.

Fremtidig a-lagsspiller

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at man har en klar plan for den videre utviklingen av Traore.

- Vi har etablert et godt samarbeid med flere afrikanske akademier og klubber og gjennom det fikk vi Amidou opp til oss. Han har vist veldig bra igjen mens han har vært her og dokumentert et stort potensiale. Han kommer til å følge FK Haugesund 2 i trening og kamp utover høsten med tanke på å bli faset inn i a-stallen til neste sesong, sier Opedal.

Traore har signert en kontrakt som i første omgang strekker seg frem til sommeren 2024.

Annonse fra Eliteserien: