Signerte fireårskontrakt

Claus Niyukuri er klar for FK Haugesund.

Annonse:

Tor Arne Andreassen. Alexander Søderlund. Helge Sandvik. Thore Pedersen.

Lista over spillere som har gått fra Sportsklubben Vard til FK Haugesund er både lang og merittert, og nå får den nok et tilskudd. 22 år gamle Claus Niyukuri benyttet nemlig fredag formiddag til å signere en fireårskontrakt med FK Haugesund, og blir med det neste karmøybu i toppfotballen.

- Det føles veldig bra. Det er nesten så jeg ikke tror det, men jeg er veldig glad for det. Det er litt vanskelig å beskrive følelsen siden det er noe jeg har jobbet veldig hardt for, men jeg ser veldig frem til å være med og bidra med det jeg kan, sier Niyukuri som opprinnelig startet karrieren i Kopervik IL.

Mer enn bare muskler

FK Haugesunds nye midtstopper var kun fem-seks år gammel da han begynte å trekke i drakta til grønne og hvite fra Åsebøen og tok siden steget opp til Sportsklubben Vard i Postnord-ligaen før 2020-sesongen. Der har Niyukuri siden markert seg som en av laget aller beste spillere de siste sesongene.

Nå venter en tilværelse hvor 22-åringen kan konsentrere seg fullt og helt om fotballen.

- Det er jo dette jeg har drømt om - det å holde på med fotballen på fulltid, så at jeg får muligheten nå er selvsagt veldig bra. 

Karmøybuens fysikk har lenge vært kjent på Haugalandet, men Niyukuri bedyrer at han er langt mer enn bare muskler.

- Jeg har styrke og fart, er OK teknisk og god på å lese spill. Det er vel en god oppsummering av meg som spiller. 

Claus.jpg
Claus Niuykuri blir neste koperviksbu i Eliteserien.

Ser frem til konkurransen

Fra å spille PostNord-fotball venter nå en hverdag på øverste nivå i norsk fotball - og i konkurranse med Søren Reese, Anders Bærtelsen og Ulrik Fredriksen. Det er noe Claus Niyukuri ønsker velkommen.

- Det blir en tøff kamp, men det er akkurat sånn det skal være i toppfotballen. Det å skulle måle seg med de er veldig inspirerende og noe jeg utelukkende ser på som positivt fordi det gir meg noe å strekke meg etter. Vi skal pushe hverandre alle sammen og få det beste ut av hverandre. Konkurranse er bare deilig. 

FK Haugesunds nysignering rakk å spille 32 kamper for A-laget til Kopervik før han gjorde Vard-spiller av seg for tre sesonger siden. Totalt fikk Niyukuri 49 offisielle kamper for byens røde og blå før han fra og med 2023 ikler seg FKH-drakten.

- Skal få tid til å akklimatisere seg

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal tror Niyukuri har gode muligheter til å ta nivået i Eliteserien.

- Spillerne er forskjellige i så måte, men Claus skal få tid til å akklimatisere seg til Eliteserien. Han er en spiller vi har fulgt lenge og som har vist godt igjen på trening hos oss de siste ukene. Han tilfører oss både kraft og hurtighet i forsvarsrekken og har også tatt steg i andre faser av spillet de siste årene. Dette er områder som trenerteamet ser frem til å utvikle ytterligere. Denne signeringen viser nok en gang at lokale spillere med nivået inne får sjansen i FK Haugesund.

Claus Niyukuri har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2026.

Annonse fra Eliteserien: