Karamoko

Signerte for FK Haugesund

Da er det endelig klart. Ben Kantie Karamoko blir FKH-spiller.

Annonse:

Onsdag ettermiddag satte den 22 år gamle ivorianeren navnetrekket sitt på en kontrakt som binder han til FK Haugesund de tre neste årene. Midtstopperen som opprinnelig kommer fra Paris har tilbragt mesteparten av karrieren i Saint-Etienne og står med tre offisielle kamper for A-laget til den franske klubben.

Forsvarsspilleren har også tilbragt en sesong på utlån til US Creteil samt representert Elfenbenskysten på U23-nivå.

- Glad for å være her

Karamoko er tilfreds med at alle detaljer nå er avklart og at fremtiden ligger i FK Haugesund.

- Det er veldig fint at alt er på plass. Dette er et spennende steg for meg og et riktig skritt å ta videre i karrieren. Jeg vet ikke veldig mye om norsk fotball, men spillet er universelt og jeg er trygg på at jeg rimelig raskt skal tilpasse meg måten å spille på her i FK Haugesund, sier fransk-ivorianeren som beskriver seg selv som en ledertype ute på banen.

Ben Kantie Karamoko trente med FK Haugesund under den ukeslange treningsleiren i Marbella i slutten av februar og spilte også i treningskampen mot Kristiansund (seier 1-0) i løpet av oppholdet. Han var siden på besøk i Haugesund for å se på forholdene.

Portrett 2
Sportssjef Jostein Grindhaug, Ben Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar.

Tålmodighetsprøve

Eirik Horneland har ventet tålmodig i påvente av at midtstopperen skulle bli FKH-spiller.

- Veldig deilig at vi har fått Ben på plass. Han tilfører oss både kvalitet og gir oss flere alternativer i komponeringen av mannskapet. Vi så raskt at dette var en kvalitetsspiller da han trente med oss i Spania, sier FKH-treneren i anledning klubbens nye signering.

Karamoko vil få tildelt drakt nummer tre og vil ventelig være spilleklar til oppgjøret mot Bodø/Glimt på Aspmyra 2. april.

Bildene i denne artikkelen kan fritt benyttes av presse.

Ben Kantie Karamoko

  • Fødselsdato: 17. mai 1995

  • Fødested: Paris

  • Nasjonalitet: Elfenbenskysten

  • Høyde: 192 cm

  • Vekt: 77 kg

  • Tidligere klubber: Saint-Etienne og Creteil-Lusitanos

Annonse fra Eliteserien: