Signerte ny fireårskontrakt

Frank Stople ut 2024.

Han har lenge blitt betegnet som et av landets aller største keepertalenter og denne sesongen har Frank Stople også tatt steget opp som Eliteseriespiller. Tirsdag kveld kronet 18-åringen fra Ølen en begivenhetsrik desembermåned med å signere en ny fireårskontrakt med FK Haugesund.

- Frank er en veldig spennende keeper og viste i serieinnspurten at han også er klar for å ta steget opp på det øverste nivået. Det var derfor viktig for oss å tilby han en ny kontrakt som strekker seg over de fire neste sesongene slik at vi i ro og mak skal kunne jobbe i fellesskap med å få ut Franks fulle potensiale, sier Eirik Opedal - sportslig leder i FK Haugesund.

Frank Stople er naturligvis fornøyd med å ha brukt romjulen på å få på plass en ny og forbedret kontrakt.

- Jeg går fra en begynner-kontrakt til en avtale som gir meg anledning til å fokusere fullt og helt på fotballen fremover. Det kommer til å ha mye og si for min videre utvikling. Samtidig er det et signal fra klubben om at jeg ikke lenger sees på som kun et talent, men som en som er med og kjemper om keeperplassen for fullt, sier 18-åringen.

NTB_DddpRDmX0wc
Frank Stople nede for telling i serieavslutningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.

Ble keeper som 12-åring

Frank Stople signerte sin første proffkontrakt med FK Haugesund som 16-åring og har de siste årene etablert seg som et førstevalg på aldersbestemte landslag. Tidligere denne sesongen ble han også innkalt til det norske U21-landslaget i oktober

Før 18-åringen tok turen til FK Haugesund som 15-åring hadde han rukket å spille for både Ølen IL og i Skjoldar som en del av et samarbeidslag i Vindafjord - etter først å ha plukket opp keeperhanskene og omskolert seg fra angrepsspiller som 12-åring.

Stople står med to offisielle kamper for FK Haugesund etter å ha fått sin Eliteserie-debut for i bortekampen mot Strømsgodset på tampen av denne sesongen og sto siden på nytt mellom stengene i 3-1 seieren mot Kristiansund i serieavslutningen.

Annonse fra Eliteserien: