Signerte på 25-årsdagen

Nikolas Walstad brukte fødelsdagen på å signere for FK Haugesund.

Samme dag som Nikolas Walstad nådde milepælen av å fylle 25 år var han også på plass på Haugesund Sparebank Arena for å formalisere overgangen til FK Haugesund fra Mjøndalen IF. Det var med andre ord dobbelt grunn til feiring for forsvarsspilleren som har signert en fireårskontrakt som strekker seg ut sesongen 2025.

Sesongkort 2022: Få din egen faste plass på FK Haugesunds hjemmekamper

- For meg er FK Haugesund et steg opp som fotballspiller. Dette er en solid klubb hvor det er gode muligheter for å utvikle seg. Dessuten blir det interessant å flytte vekk fra vante omgivelser. Sist jeg var i Haugesund var jeg med å tape 0-7 og ble dessuten byttet ut ved pause så jeg håper på en bedre start nå, sier FK Haugesunds nye nummer 3. 

Walstad gikk gradene i moderklubben Rælingen før han som 15-åring satte kurs for Lillestrøm Sportsklubb i 2012. Som 20-åring flyttet han på ny - denne gang litt lenger nord - til Ullensaker/Kisa som dengang hadde tilhold i Obosligaen. Der ble han værende i fire sesonger og spilte totalt 93 kamper for de gule og grønne på Jessheim.


Følger i Liseths fotspor

Før fjorårssesongen ble han hentet til Mjøndalen hvor han i 2021 fikk 28 offisielle kamper før han nå gjør haugalending av seg.

- Jeg er en spiller som både er rask og god en mot en. I tillegg profiterer jeg på å ha en relativt god fysikk, sier Walstad som i noen korte måneder i starten på forrige sesong var lagkamerat med Sondre Liseth før sistnevntes flytt til Haugesund. 

FK Haugesunds nye forsvarsspiller har også representert Norge på aldersbestemte landslag under sin tid som Lillestrøm-spiller.

Kvaliteter og karakter

Forhandlingene med Mjøndalen har pågått siden januar, men først i forrige uke ble det klart at Walstad ble FK Haugesund-spiller. 

- Nikolas tilfører oss både fart og et godt venstrebein og er en duellsterk spiller som vi tror vil passe godt inn i måten vi ønsker å spille fotball på. Han bidrar også til en mer balansert alderssammensetning i troppen. Vi er veldig tilfredse med å kunne ønske han velkommen til Haugesund og tror han bare vil fortsette den fine utviklingen han har hatt som spiller hos oss, sier sportslig leder Eirik Opedal. 

I tillegg til kvalitetene på banen er det også andre variabler man ser etter i forbindelse med vinterens signeringer. Ikke minst karakteren til den enkelte.

- Vi er veldig opptatt av å få inn de rette typene i spillergruppa og Nikolas blir en veldig fin bidragsyter til den kulturen vi ønsker å utvikle i FK Haugesund, sier Opedal.

Nikolas Walstad har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2025 og trener for første gang med sine nye lagkamerater i Storhall Karmøy kl. 14 på tirsdag.

Annonse fra Eliteserien: