Signerte proffkontrakt

Frank Stople (16) signerte for FK Haugesund.

Frank Stople kan gå julen i møte vel vitende om at han kan hake av en stor milepæl på veien mot det å bli fullblods fotballspiller. 16-åringen signerte tirsdag ettermiddag nemlig sin aller første proffkontrakt - noe som hører med til sjeldenhetene for så unge spillere.

Så er da ølensbuen også et talent helt utenom det vanlige.

Landslagsspiller

Frank Stople har brukt 2018 på å etablere seg som keeper på det norske G16-landslaget og kan se tilbake på åtte opptredener med flagget på brystet denne sesongen. Dette mens han samtidig har levert en meget sterk sesong som sisteskanse på FK Haugesunds G16-lag. 

Før den unge keeperen tok turen til FK Haugesund som 15-åring hadde han rukket å spille for både Ølen IL og i Skjoldar som en del av et samarbeidslag i Vindafjord. Og interessant nok - keeper ble han først som 12-åring. Frem til dess hadde Stople spilt midtstopper hjemme i Ølen. Fire år etter at han for første gang tok på seg keeperhanskene signerer han nå altså proffkontrakt med FK Haugesund.

- Veldig inspirerende

Det var en meget fornøyd 16-åring som kom ut fra klubbkontorene med den nysignerte kontrakten i hånden tirsdag ettermiddag.

- Det er en liten drøm som går i oppfyllelse. Helt siden jeg for alvor satset på det å stå i mål har det å en dag få skrive proffkontrakt vært noe å strekke seg etter og nå som det er en realitet er det noe som inspirerer meg veldig til å jobbe hardt og utvikle meg videre, sier den unge keeperen. 

Frank Stoples proffkontrakt med FK Haugesund strekker seg frem til og med 2021-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: