Signerte toårskontrakt

Amund Wichne blir FK Haugesund-spiller.

Stemningen har vært upåklagelig fra dag en i Spania, men nådde en foreløpig topp da sportslig leder Eirik Opedal brukte mandagens spillermøte til å fortelle spillergruppa at Amund Wichne tidligere på dagen hadde signert en toårskontrakt med FK Haugesund.

Wichne blir med det vinterens tredje tilvekst etter at Claus Niyukuri og Kjartan Kari Kalldorsson ble klare for Fk Haugesund før nyttår.

- Det er sykt gøy! Det har vært tre fine uker med gjengen og jeg føler jeg har fått vist meg frem på en god måte. Jeg har kommet godt inn i gruppa som har tatt meg i mot med åpne armer, både spillergruppa og trenerteamet, og jeg har trivdes fra første sekund, sier 25-åringen som opprinnelig kommer fra Mandal.

Overbeviste på trening

Wichne ble med da sesongoppkjøringen startet tidlig i januar og har benyttet de tre ukene som har gått siden oppstarten meget godt. Nå belønnes han med en toårskontrakt og ser frem til å jobbe videre med keeperteamet i klubben.

- Det er veldig kjekt å komme til Haugesund som jeg har fått et virkelig godt inntrykk av - både med tanke på det sportslige tilbudet og nivået på gruppa som jeg synes er veldig bra, og med keeperteamet med Kamil i spissen har jeg klokkertro på at jeg kan utvikle meg som fotballspiller og forhåpentligvis være med og bidra til FKH tar mange poeng i de to neste sesongene som kommer.

MicrosoftTeams-image (9).jpeg
Amund Wichne brukte mandagsmorgenen til kontraktssignering.

FK Haugesunds nye keeper har tidligere spilt for Mandalskameratene i hjembyen Mandal og dro siden til Viking og Start. Forrige sesong var han en del av eliteseriesatsingen i Jerv. Wichne har også tilbragt en periode på utlån til Åsane tilbake i 2016. 

Sisteskansen er også kjent som en av tre i et firlingpar som alle spiller fotball på høyt nivå. Eirik Wichne spiller til daglig i Sarpsborg 08 mens Torje Wichne har vært Jerv-spiller siden 2019. 

Karrieren fortsetter i sør-vest

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at anbefalingen fra keepertrener Kamil Rylka var veldig klar og at det var en enkel beslutning å tilby Wichne kontrakt.

- Amund har vært veldig bra på trening - først hjemme i Haugesund før avreise, men særlig etter at vi kom ned hit til Spania. Han blir et veldig fint tilskudd til keeperteamet som med det er komplett for sesongen, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Amund Wichne spilte 32 offisielle a-lagskamper for Mandalskameratene før han satte kurs for Viking i 2014. I Stavanger fikk han 26 opptredener i serie og cup for Vikings a-lag, samt  fire kamper på utlån til Åsane. I sesongene 2020 og 2021 trakk han i keeperdrakten til Start og fikk totalt 34 kamper for de gule og svarte. Forrige sesong spilte han åtte kamper for Jerv fordelt på tre i cupen og fem i Eliteserien.

Nå fortsetter karrieren i FK Haugesund.

Wichne har også representert Norge på samtlige nivåer fra G15 til G19 og står med tilsammen 39 aldersbestemte landskamper. 

Annonse fra Eliteserien: