Simone fikset biffen

FK Haugesund opp på fjerdeplass etter seier mot Rosenborg.

Endelig kom den.

Med seier 3-2 mot Rosenborg 2 kunne FK Haugesund innkassere årets første seier og poeng på bortebane etter en sterk prestasjon søndag formiddag. Allerede klokken 12 gikk avspark i sesongens fjerde bortekamp og kun ni minutter ut i oppgjøret ga Birte Øvsthus FK Haugesund en drømmeåpning da hun gjorde 1-0 på Koteng Arena.

2. divisjon: se tabell og terminliste

Rosenborg kom tilbake - både i kampen og i målprotokollen - før pause og ved halvgått løp sto det derfor 1-1 i Trondheim.

Få minutter ut i andre omgang kunne Simone Pedersen sende FK Haugesund tilbake i føringen med sitt første seriemål for sesongen og ti minutter senere var den danske kantspilleren frempå igjen. Dermed 3-1 etter 60 minutter i et krevende spillevær bestående av vind og regn.

Red av stormen

På overtid skulle hjemmelaget få en ny scoring, men reduseringen ble også kampens siste og FK Haugesund red dermed av Rosenborgs øvrige forsøk. Årets første borteseier og poeng på bortebane var dermed et faktum ved full tid for et FK Haugesund som med det krabbet opp på fjerdeplass på tabellen.

Med 12 poeng har FK Haugesund kun Viking (17), Molde (16) og Bryne (13) foran seg på tabellen.

Allerede neste lørdag er det duket for ny hjemmekamp - da mot Arendal hjemme på Djervbanen.