Sisteskanse sjekker inn

Egil Selvik kjøpes fra Odds Ballklubb.

Tirsdag ble det klart. 23 år gamle Egil Selvik fra Ganddal kompletterer keepertrioen i FK Haugesund.

23-åringen har tilbragt de to siste sesongene hos Eliteserie-klubben Odds Ballklubb, men kommer opprinnelig fra Sørfylket og startet karrieren som seniorkeeper i Sandnes Ulf etter å ha tatt steget opp fra klubbens utviklingsavdeling.

Sterk 2018-sesong

I 2018 tilbragte Selvik sesongen på utlån til Nest-Sotra og markerte seg den gang som en av Obosligaens aller beste burvoktere.

Nå returnerer Egil Selvik til hjemfylket, dog nord for Boknafjorden, etter å ha signert en avtale som binder han til FK Haugesund de neste fire årene.

- Jeg fikk vite om interessen fra FK Haugesund tidlig i desember og hadde en god samtale med Jos og Sebastian som overbeviste meg om at dette var klubben fra meg. Det var flere klubber på banen, men FK Haugesund var de mest konkrete og jeg har en veldig god følelse på det å komme hit, sier sandnesbuen som kan se tilbake på flere kamper mot FK Haugesund gjennom karrieren.

At det er en keeper i angrepsposisjon som slutter seg til sine nye lagkamerater når sesongoppkjøringen starter 25. januar er det ingen tvil om.

- Jeg har hatt en god treningshverdag de siste to årene i Odd og jobbet godt både fysisk og mentalt. Det å komme hit er på mange måter en "oppvåkning" og jeg er veldig sugen på å komme i gang i nye omgivelser.

Egil S i artikkel
Egil Selvik har skrevet under en fireårskontrakt med FK Haugesund.

Solid keepertrio

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal bekrefter at Egil Selvik er et navn man har hatt på blokka en god stund og at man er veldig tilfreds med å ha hentet sandnesbuen til Haugesund Stadion.

- Vi har alltid som mål å ha en sterkest mulig keepertrio der alle er med og pusher hverandre i treningshverdagen. Det er kun på den måten vi sørger for å hele tiden være konkurransedyktige i Eliteserien. Konkurransesituasjonen på keeperplass er nå veldig sterk ved inngangen til den kommende sesongen og i Egil får vi en ung og ambisiøs keeper som er ekstremt sulten på å vise seg frem i nye omgivelser, sier Opedal.

Egil Selvik står med tre offisielle kamper for Sandnes Ulf, 32 opptredener for Nest-Sotra og to a-lagskamper for Odds Ballklubb. Den 187 centimer høye keeperen har også representert Norge på G19-nivå ved én anledning. 

Annonse fra Eliteserien: