IMG_20211125_141106_Bokeh__01

Sisteskansen

Hanne fra Sandeid vokter målet kommende sesong.

Annonse:

To keepere er klare for spillerstallen som Thomas Dahle bruker senhøsten på å sette sammen til kommende sesong i 3. divisjon. Linnea Kvaløy Olsen fra Djerv 1919 og Haugar-keeper Hanne Bjelland.

Skjønt, sistnevnte kommer opprinnelig fra Sandeid og spilte inntil denne sesongen for Vindafjord før hun etter et lite mellomspill i Falkeid sluttet seg til SK Haugar i sommer. Nå er Hanne Bjelland dermed klar for sin fjerde klubbadresse i løpet av et drøyt år etter å ha signert en toårskontrakt med FK Haugesund med virkning fra og med kommende sesong.

- Jeg begynte som de fleste andre da jeg var veldig liten. Jeg kan ikke ha vært mer enn fem eller seks år da jeg begynte å spille og jeg trente og spilte for Vindafjord helt frem jeg var 16 og flyttet til Haugesund. Etter det fortsatte jeg å spille kamper for Vindafjord, men trene med Avaldsnes før jeg var en liten måned i Falkeid i sommer og siden spilte for Haugar i høst, sier keeperen når hun skal oppsummere karrieren så langt.

"Trøkk på uttakstreningene"

18-åringen rakk kun å bokføre fem kamper i Haugar-drakten denne høsten før ferden nå går videre til FK Haugesund og keeperteamet som Thomas Dahle er i ferd med å sette sammen.

- Jeg har vært keeper siden jeg var 12 år gammel. Frem til dess byttet spillerne på å stå i mål, men i takt med at jeg ble bedre og bedre syntes jeg det bare ble kjekkere og kjekkere å være keeper. De siste seks årene har jeg kun stått i mål.

IMG_20211121_184926__01.jpg
Hanne Bjelland har signert en toårskontrakt med FK Haugesund.

Ønsket om å bli en del av troppen som neste sesong skriver lokal fotballhistorie som den første dametroppen i FK Haugesunds historie har vært sterkt. 

- Det som gjør satsingen til FK Haugesund så spennende for meg er nok det å kunne få være med på noe som er helt nytt. I tillegg vil det sportslig sett være et hakk opp fra det jeg har vært vant til og det er selvsagt også noe jeg ønsker velkommen. På uttakstreningene vi har hatt i høst har det vært et skikkelig trykk. Alle spillerne som har vært der vil veldig gjerne være med på dette, så du merker at det er en ekstra intensitet og vilje på øktene vi har hatt.

Vil ha en skikkelig grunnmur

Å få være en del av et lag som skal bygges fra grunnen av, både med tanke på spillere og på logistikk og infrastruktur rundt laget, er noe de færreste fotballspillere får anledning til å bli med på. For Bjelland er det å få på plass en skikkelig struktur rundt laget viktig i 2022.

- I starten tenker jeg det er viktigst å få på plass en organisering rundt laget som fungerer og på å utvikle både spillerne som allerede er klare og de som vil slutte seg til frem til seriestart. Hvis vi i tillegg klarer å få resultater allerede i vår første sesong er det bare kjekt.

Det å få en merittert trener som Thomas Dahle i sjefsstolen og utsiktene til å spille utvalgte kamper på Haugesund Sparebank Arena allerede kommende sesong er med å bidra til at det å spille med FKH-logoen på brystet fortoner seg ekstra forlokkende.

- Det er gull verdt å få inn en trener som Thomas. Det gjør det hele ekstra attraktivt for oss spillere og er en garanti for at opplegget og satsingen blir gjort skikkelig. Det er nok det de fleste spillerne ønsker å være en del av. Å spille på Haugesund Sparebank Arena er noe vi alle ser frem til og vil også bidra til å skape engasjement der ute blant folk. 

Hanne 3.jpg
Hvis terminliste-kabalen tillater det blir det kamper på Haugesund Sparebank Arena allerede i 2022 for Hanne Bjelland og lagvenninenne.

Tøff og uredd keeper

Trener Thomas Dahle ser store utviklingsmuligheter for Bjelland i FK Haugesund.

- Hanne er en spennende keeper som jeg tror kommer til å ha en fin utvikling hos oss fremover. Hun er trygg og god med ball i beina. Hun fremstår også tøff og uredd i duellspillet og er en bra skuddstopper, sier Dahle når han skal beskrive det som blir en av minst to keepere i FK Haugesund kommende sesong.

Hanne Bjelland har skrevet under en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut sesongen 2023.

Annonse fra Eliteserien: