Slo hardt tilbake mot Stabæk

«Gode lag taper sjelden to kamper på rad».

I et strålende høstvær var det Stabæk som var førende fra start. Med ballsikre spillere og en tydelig plan i frispillingen fra bortelaget slet FK Haugesund sine spillere med å vinne ballen høyt i banen.

Til tross for stort ballinnehav i kampens innledning ble det ikke skapt store målsjanser fra bortelaget, og FK Haugesund begynte etter hvert å overta initiativet i kampen. Et samlet og Aggressivt presspill gav resultater gang på gang og man fikk mange gunstige brudd høyt i banen.

Kampens første mål kommer på 1. omgangs siste spark på ballen. Etter et vedvarende press blir en Stabækspiller tvunget til en støttepasning til egen keeper, men er altfor upresis i avleveringen og det hele ender med at egen keeper så vidt klarer å holde ballen vekke fra nettet, men han må allikevel fortvilet se at en våken Magnus Knutsvik enkelt kan trille inn ballen fra 10 centimeters hold.

Dermed kan hjemmelaget gå til pause med ledelse etter en jevn og sjansefattig omgang.

Severdig etter pause

Den andre omgangen skal derimot bli langt mer severdig. FK Haugesund tar initiativet fra start og Martin Alvsaker og Almar Gjerd Grindhaug har hver sin mulighet foran kassen uten at marginene spiller helt på lag denne gang.

Stabæk har også en stor sjanse når de kombinerer flott inne i 16-meteren og spiller seg til en åpen mulighet rett foran FK Haugesund sin keeper Sander Østraat. Sander er heldigvis for hjemmelaget på jobb og avverger situasjonen med en strålende dobbeltredning.

Knappe minuttet etter Stabæks store dobbelsjanse går Mikkel Hope seirende ut av en kroppsduell på siden og spiller ballen til Troy Engseth Nyhammer, som bruker sine dribleferdigheter og fart til å passere en Stabækspiller og driver opp langs høyresiden før han spiller Roy Warholm, som har posisjonert seg perfekt for et bakromsløp, alene igjennom. Goalgetteren er kald i avslutningsøyeblikket og skrur ballen kontrollert rundt en sjanseløs Stabækkeper.

3-0 kommer ikke så lenge etterpå når Andreas Ekrene slår en pasning til Birk Worre som kommer på et kraftfullt bakromsløp fra sin backposisjon, og etter hvert finne Magnus Knutsvik som på førstetouchet banker ballen ned i hjørnet.

Etter dette målet blir det skapt noen farligheter begge veger, uten at noen av lagene får uttelling. Kampen ender dermed med en fortjent 3-0 seier til et solid hjemmelag.

Se scoringene fra oppgjøret her.

Trenerens kommentar:

Trener Øyvind Hompland trekker frem blant annet vinnermentaliteten hos egne spillere som avgjørende for at man trakk det lengste strået.

- Dette var en skikkelig lagseier hvor vi jobber hardt, er dyktige i avgjørende situasjoner og viser vinnermentalitet.  Jeg er veldig fornøyd med at våre spillere undervegs i kampen klarer å finne ut av Stabæk sin måte å løse frispillingen på og lage et motspill som gjør at Stabæk får det vanskelig i en fase de normalt er veldig gode i.  Når vi får satt presspillet begynner også vårt offensive spill å sitte bedre og etter hvert er vi det førende laget i kampen, mot en god motstander.

Særlig comebacket til Andreas Ekrene gledet G16-treneren denne helgen.

- Av enkeltspillere er det gledelig å se at midtstopper og kaptein Andreas Ekrene er tilbake for fullt etter en skadeperiode.  Andreas sin tilstedeværelse og lederegenskaper er viktig for oss. Andreas har gode ferdigheter med ballen, men det jeg liker best med Andreas er at han som forsvarsspiller gjør alt han kan for å hindre at motstanderne skal score mål. Han taper sjelden 1 mot 1 dueller defensivt og har en enorm stolthet i forsvarsarbeidet sitt.

- Også Mikkel Hope og Albert Sjo Hystad bør nevnes som spillere som gjør gode prestasjoner og har mot både med og uten ball.