Slo Vålerenga i G16 Nasjonal

G16-laget fortsetter der de slapp før sommeren.

Vålerenga, som vant sin gruppe på grunnspillet i vår, var FK Haugesund sin første motstander i A-sluttspillet på Nasjonal G16. 
 
G16 Nasjonal: tabell og terminliste
 
I et strålende solskinn og 25 grader var det Vålerenga som startet kampen med å ha ballen mest, men det var FK Haugesund som skapte de største farlighetene. Flere ganger ble det skapt gigantsjanser etter å ha vunnet ballen lavt og kontret med høyt tempo, men en solid sisteskanse hos Vålerenga får en fot eller en hånd på det meste. 
Etter 19. minutter kommer omsider uttellingen når Jakob Simonsen ruver høyest på en corner og header inn kampens første mål. 
 
2-0 kommer på en kontring hvor Almar Gjerd Grindhaug bryter en pasning og spiller til Roy Warholm som bruker farten, tar en kroppsfinte og plasserer ballen rundt keeper. En fantastiske enmannsprestasjon av den hurtige karmøybuen. 
 
2-0 står seg også til pause etter at begge lag har hatt store sjanser, men keeperne i Einar Fauskanger og Markus Figueroa, har begge vist keeperspill på skyhøyt nivå. 
Andre omgang fortsetter i samme spor og det er Haugalandets beste ungdommer som fremstår klart farligst. Allikevel er det Vålerenga som får omgangens første mål, når et fantastisk angrep avsluttes kontant i nettet bak en sjanseløs Fauskanger. 
 
Få minutter senere avanserer Jonas Gaupås inn i 16-meter, tar en klassisk skuddfinte, og skyter ballen under keeper, som fortvilet må se at ballen triller rolig inn i mål. 3-1 er et faktum og hjemmelaget får en strålende start på høstens sluttspill.
 


Se scoringene i 3-1 seieren.
 

Trenerens kommentar

Trener Øyvind Hompland fant mye å være fornøyd med etter seieren mot hovedstadslaget.
 
- Jeg er veldig fornøyd med at vi skaper så mange sjanser og fremstår så solide defensivt som vi gjør i dag. Vi har modige spillere som stort sett står frem med ballen og våger, selv om vi ikke alltid lykkes med alt. Arbeidsinnsatsen og vinnerviljen var fantastisk i dag, og derfor vinner vi kampen. Også stor kred til spillerne som klarer å være mer fokuserte enn våre motstandere når kampen blir fysisk tøff og når det koker litt.   
 
En stor andel av spillerne på laget er 2007-årganger, og Hompland er imponert over hva de aller yngste leverte mot Vålerenga.
 
- Av enkeltspillere er det gledelig å se våre yngste gutter stå fram. Midtstopper Pål Engseth Lie (2007) viser en fantastisk vinnervilje i sitt forsvarsspill og er rolig med ballen. Sammen med sine stopperpartnere Birk Træet (2007) og Nikolai Mæland (2007) utgjør han et sterkt midtforsvar i denne kampen.
 
Og det stopper ikke der. Ytterligere fire av lagets aller yngste trekkes også frem.
 
- Lars Eide (2007) får sin første fulle kamp på dette nivået og legger ned enormt med meter i tillegg til å ha stor selvtillit med ballen. Også sisteskanse Einar Fauskanger (2008) er solid i alt han gjør. God i feltarbeidet, dirigerer forsvarsfireren tydelig og har et par redninger på skyhøyt nivå. Også Thomas Netland Amdal (2007) og Fabian Jakobsen (2007) kommer innpå når kampen skal avgjøres og gir oss god energi de siste 20 minuttene! 
 
G16-lagets neste kamp spilles borte mot Viking lørdag 27. august.
 

Kampfakta

FK Haugesund – Vålerenga 3-1 (2-0)

1-0 Jakob Simonsen 19. minutt
2-0 Roy Warholm 33. minutt
2-1 Vålerenga 69. minutt
3-1 Jonas Gaupås 72. minutt
 
FK Haugesund (Moderklubb i parantes): Einar Fauskanger (Vard), Mathias Myklebust (Haugar), Pål Engseth Lie (Bremnes), Birk Træet (Fitjar), Mikkel Hope (Stord) – John Thomas Idehen Kvinnesland (Falkeid), Lars Eide (Trott), Almar Gjerd Grindhaug (Djerv 1919), Jonas Gaupås (Kopervik), Jakob Simonsen (Ferkingstad) – Roy Warholm (Åkra)  
 
Innbyttere: Thomas Netland Amdal (Stegaberg), Nikolai Mæland (Rubbestadneset), Fabian Jakobsen (Haugar)
 
Annonse fra Eliteserien: