Slo Viking på bortebane

FK Haugesund tok en knallsterk borteseier mot erkerivalen.

Annonse:

Lite smaker bedre enn seier i rogalandsderbyet og for andre gang denne sesongen kunne FK Haugesunds jenter innkassere tre poeng mot Viking. Med 2-1 seieren i Stavanger lørdag ettermiddag kom også årets første borteseier i 1. divisjon og FK Haugesund klatret dermed en plass på tabellen og opp på 11 poeng.

FK Haugesund - Fortuna Aalesund: kjøp billetter her

Riktignok var det hjemmelaget som tok en tidlig ledelse i lørdagens kamp da Kajsa Pettersen sendte Viking i føringen allerede etter ni minutters spill, men FK Haugesund viste at de ville være med og kjempe om poengene selv om den siste, avgjørende pasningen ofte ble upresis før hvilen.

Etter pause festet FK Haugesund derimot et grep om kampen og etter drøye fem minutters spill endte en fin overgang med at en Viking-spiller måtte ty til ufine midler innenfor egen 16-meter og dermed straffespark på SR-Bank Arena. Det satte Kristine Nybru sikkert i mål.

Kun minutter senere skulle Kristina Svandal siden sende FK Haugesund i føringen på SR-Bank Arena.

Utvisning

Mer dramatikk ble det siden da Vikings sisteskanse ble utvist i det 69. spilleminutt, men selv om dommer la til ti minutter og vertene haget utligning med en spiller mindre ryddet Frida Kvale Aursland og FK Haugesund-forsvaret opp hver gang de mørkeblå fra Stavanger prøvde seg.

FK Haugesund kunne dermed innkassere en seier som var like viktig som den var deilig, og stemningen i garderoben gjenspeilet da også betydningen av å vinne rogalandsderbyet.

Neste kamp i 1. divisjon spilles kommende helg - da venter topplaget Fortuna Aalesund hjemme på Haugesund Sparebank Arena.

Se bilder fra dagens kamp. Foto: Sportskollektivet