Sommerens første signering

Stord-kaptein Tiril Kvarven er klar for FK Haugesund.

Kvarven-navnet står sterkt i fotballkretser og plasserer deg nærmest automatisk på Bømlo. Så også i Tiril Kvarvens tilfelle. 24-åringen fra Bremnes signerte mandag en kontrakt med FK Haugesund ut sesongen 2023 og blir med det både første sunnhordlending på FK Haugesunds damelag og den første tilveksten denne sommeren.

Midtstopperen kommer fra Stord Fotball, men kan vise til en særdeles innholdsrik karriere. Etter spill i Bremnes i barne- og ungdomsårene og siden for Djerv 1919 og Avaldsnes' rekruttlag gikk ferden i 2016 videre til spansk fotball. Nærmere bestemt til Mallorca Toppfotball hvor Kvarven skulle tilbringe de neste to og en halv sesongene. Det ble innholdsrike år hvor hun i praksis levde som fulltidsspiller og dessuten kunne bokføre opprykk til spansk 2. divisjon med øy-klubben.

- Det var en skole for ambisiøse fotballspillere hvor man levde som 24-timers utøvere og trente nesten hele dagen i tillegg til kampene, sier FK Haugesunds nye forsvarsspiller.

IMG_20220808_125911.jpg
Tiril Kvarven har signert for FK Haugesund ut sesongen 2023.

Bømlo - Haugesund

Men hvorfor FK Haugesund? Med jobb hjemme på Bømlo vil det si cirka en times reisevei til og fra hver eneste trening? Mye skyldes et personlig mål hun satte seg for flere år siden. 

- Jeg synes det virker veldig spennende og jeg har lyst til å utvikle meg som spiller. Da jeg gikk på HTG snakket jeg og søsteren min om at hvis det en dag ble et damelag i FK Haugesund så ville drømmen vår være å spille der. Da jeg ringte til henne nylig og fortalte at jeg hadde fått et tilbud fra FK Haugesund om å spille her så var hun klokkeklar på at jeg måtte skrive under, sier Kvarven som bar kapteinsbindet hos divisjonskollega Stord i første halvdel av denne sesongen.

Kommer med lederegenskaper

Med kapteinserfaring fra Stord er det med andre ord en spiller med lederegenskaper som nå er klar for spill i FK Haugesund-drakten.

- Ja. Styrkene mine er først og fremst kommunikasjonen på banen, det å lese spillet og duellkraften, sier Kvarven i forbindelse med kontraktssigneringen mandag ettermiddag.

FKH-trener Thomas Dahle trekker også frem andre kvaliteter som gjorde at han ønsket å sikre seg 24-åringen nå i sommer.

- Tiril har en veldig fin ballro. Hun er veldig trygg med ball, god til å komme seg ut av trange situasjoner og bruker overblikket sitt til å adressere gode pasninger.

Tiril Kvarven er spilleklar for FK Haugesund til møtet med sine gamle lagvenninner i Stord Fotball når andre halvdel av 2. divisjonssesongen sparkes i gang på Vikahaugane Kunstgress på Stord førstkommende søndag.

Annonse fra Eliteserien: