Søndag kan du støtte Hvite Busser 2022!

VIPPS-aksjon for evakuering av ukrainske flyktninger når vi møter Jerv.

Søndag møter FK Haugesund Grimstad-klubben Jerv i en meget viktig kamp i årets Eliteserie, men foruten kampen om poeng og tabellposisjoner vil kampdag også handle om en enda viktigere sak; Ukraina. Nærmere bestemt arbeidet som Hvite Busser 2022 gjør for å bringe ukrainske flyktninger i sikkerhet fra krigens brutalitet og lidelser.

FK Haugesund - Jerv: kjøp billetter her

Fredag morgen var Sigve Sandvik fra den landsomfattende organisasjonen Hvite Busser 2022 gjest på partnerfrokosten som FK Haugesund arrangerte på Egon i forkant av søndagens kamp. Der kunne Sandvik fortelle om at behovet for å evakuere flyktninger er større enn noen gang.

- I starten av krigen flyktet de fleste for å være før var med tanke på det de visste ville komme, nå hjelper vi stedet de som har fått hus og hjem ødelagt av et halvår med krig og som ikke har noe sted å gjøre av seg. Behovet er enormt. Norske myndigheter gjør dessverre minimalt for å hjelpe disse menneskene så det er kun private organisasjoner som vår egen som får disse menneskene i sikkerhet. 

Engasjerte seg umiddelbart

Sandvik engasjerte seg tidlig da bildene fra krigen i Ukraina begynte å dukke opp i slutten av februar og bestemte seg umiddelbart for å gjøre noe.

- Jeg kunne ikke sitte stille og se på hva som utspant seg i Ukraina og i starten var det flere organisasjoner som jobbet med å hjelpe flyktninger til Norge. Nå er Hvite Busser 2022 omtrent den eneste som er igjen. De fleste andre har kastet inn håndkledet pga økonomi. Det koster å arrangere bussturene og vi merker at folks oppmerksomhet og giverglede har avtatt i takt med at krigen varer. Det er synd, for behovet er enda større nå enn i starten av krigen.

Hvite Busser 2022: Les mer om arbeidet til organisasjonen

Heldigvis har flere lokale virksomheter vist seg å være veldig gode støttespillere med tanke på å hente flyktninger til Norge.

- Ikke minst har Puro Hotels stilt opp på en helt fantastisk måte med tanke på de ukrainske flyktningene som vi har fraktet tilbake til Norge, sier Sandvik som fredag morgen fikk snakke direkte til nærmere 50 av FK Haugersunds samarbeidspartnere.

IMG_20220806_081459.jpg
Sivert Sandvik viser hvordan du kan støtte arbeidet til Hvite Busser 2022.

Dramatiske øyeblikk

Tilstede på fredagens partnerfrokost var også Kai Roger Simonsen. Sveibuen jobber til daglig offshore, men har benyttet friperiodene til å være sjåfør ved to av turene som Hvite Busser har gjennomført i vår og sommer. Simonsen kunne fortelle om både sterke øyeblikk og dramatiske scener.

- Det gjør voldsomt inntrykk å se situasjonen som de ukrainske flyktningene er i. På den ene turen opplevde jeg dessuten at missilene suste over hodet på meg. De var myntet på togstasjonen i Lviv - den ukrainske byen vi var i. Den var full av ukrainske flyktninger - men heldigvis bommet de på målet. Eksplosjonene var likevel så kraftige at de knuste alle vinduene i bygningene rundt oss, sier Simonsen om det dramatiske øyeblikket da han fikk kjenne krigen på kroppen.

VIPPS-aksjon

I forbindelse med søndagens kamp vil både samarbeidspartnere og tilskuere få anledning til å støtte arbeidet som Hvite Busser 2022 gjør i Ukraina.

Ved å benytte VIPPS-nummer 743711 eller Spleis HB 2022 kan både privatpersoner og næringsliv støtte arbeidet med å frakte ukrainske flyktninger ut av krigssonene og i sikkerhet i Norge.

Annonse fra Eliteserien: