Søndagskamp i nord

Møter Bodø/Glimt på Aspmyra.

Bodø/Glimt og Aspmya. To navn på henholdsvis lag og bane som de siste årene har vært forbundet med uhyre tøffe kamper for ethvert lag som har satt kurs nord for polarsirkelen. Bare spør Roma. AZ Alkmaar. Dinamo Zagreb. Eller nå senest - FC Zürich som fikk bank i Europaligaen så sent som på torsdag.

FK Haugesund - Odd: kjøp billett til neste hjemmekamp

Det er likevel et FK Haugesund som er sterke i troen på at det er mulig å hamle opp med de to siste sesongenes seriemester som ankom Bodø lørdag ettermiddag.

Om motstanderen 

Bodø/Glimt må muligens gi fra seg tittelen som seriemester til Molde denne sesongen, men er fortsatt et fryktinngytende sterkt lag og som de siste årene har bygget seg opp store økonomiske muskler. Denne sommeren har klubben handlet spillere for nesten 100 (!) millioner kroner.

Laget konkurrerer på flere fronter og spiller denne høsten også gruppespill i Europa League parallelt med hjemlige seriekamper. Begge de to siste seriekampene har endt med tap - først 1-4 hjemme mot Molde og siden 2-3 borte mot Tromsø, men de helgule har sterke resultater å vise til i Europa (1-1 mot PSV Eindhoven og 2-1 mot FC Zürich) i samme periode.

Før søndagens kamp ligger Bodø/Glimt som nummer tre i Eliteserien med 41 poeng - 13 poeng bak den suverene serielederen Molde og står totalt med 12 seire, fem uavgjort og fem tap i årets Eliteserie.

FK Haugesund ligger 13 poeng bak - på 10. plass i Eliteserien.

NTB_eHLqKvMc8xI.jpg
Blir det grunn til å feire i Bodø for Thore og Bruno? Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Statistikk

Forrige sesong endte det med 2-0 seier til hjemmelaget på Aspmyra, mens FK Haugesund røk hele 1-6 året før. Tilbake i 2019 sørget scoring av Kristoffer Velde og et selvmål for at man fikk med seg et poeng og 2-2 i Bodø. 

Ser man på sesongene etter returen til Eliteserien i 2010 har lagene møttes femten ganger i seriespillet. FK Haugesund har vunnet fem av kampene, mens Bodø/Glimt står med sju seire. Tre kamper har endt uavgjort - senest på Haugesund Sparebank Arena i fjor høst.

Totalt står FK Haugesund med tre seire i serien på Aspmyra etter returen til Eliteserien i 2010.

Skader og suspensjoner

Sondre Liseth ser kampen mot Bodø/Glimt på TV, men ellers er alle øvrig spillere klare for å kunne bidra i søndagens kamp. Deriblant Sebastian Tounekti som ankom FK Haugesund fra nettopp denne søndagens motstander like før overgangsvinduet stengte.

Kjetil Knutsen begynner å få tilnærmet alle spillere i sin massive tropp tilgjengelig igjen etter at Ola Solbakken er tilbake fra skade, men det er spørsmålstegn ved Amahl Pellegrinos deltakelse. Brede Moe står trolig også over søndagens kamp - det samme gjør med sikkerhet Sondre Fet som er langtidsskadd. 

Her ser du kampen

Søndagens kamp ser du på Eurosport + og Discovery +. Du kan også følge kampen direkte på Radio 102. Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: