Sory not sorry

Malesiske Sory Ibrahim Diarra klar for FK Haugesund.

Annonse:

FK Haugesund styrker frontleddet med 22 år gamle Sory Ibrahim Diarra. Spissen fra Mali ankom Haugesund i helgen og gjennomførte både legesjekk og kontraktssignering mandag formiddag. Den 187 centimeter høye angrepsspilleren har signert en kontrakt med FK Haugesund for de fire neste sesongene - ut 2026.

Sesongkort: her sikrer du deg fast plass på FK Haugesunds hjemmekamper

Gått samme vei som Koné

Diarra kommer senest fra spill i rumensk fotball, men er opprinnelig et produkt av Etoiles du Mandé-akademiet i hjemlandet Mali og har innen han flyttet til Europa spilt for Cercle Olympique Bamako - samme klubb som tidligere FKH-spiller Ibrahima Kone (nå Lorient) spilte for innen overgangen til FK Haugesund i 2018.

- Jeg kjenner godt til Ibrahima og har selvsagt snakket med han om FK Haugesund. Han fortalte meg ikke hvor mye det blåser her, sier Diarra med et smil i mandagsvinden på Haugesund Sparebank Arena.

Det er en spiller som lever av å score mål som har ankommet Haugesund.

- Jeg scorer egentlig mål på alle måter. Både med begge ben og med hodet. Noen mål scorer jeg fra distanse, mens andre er mer fox-in-the-box og fra kort hold. Det håper jeg å gjøre også for FK Haugesund straks jeg har kommet meg skikkelig på plass i byen og i laget, sier 22-åringen.

Sory 3.jpg
Sory Ibrahim Diarra har skrevet under en fireårskontrakt med FK Haugesund.

To sesonger i rumensk fotball

Diarra kommer fra Petrolul Ploiesti hvor han foregående sesong scoret 11 mål på 15 kamper da Petrolul sikret opprykk til den rumenske toppsdivisjonen og han har etter ankomsten til rumensk fotball i 2020 også tilbragt en periode på utlån til AFC Unirea 04 Slobozia. Totalt har 22-åringen tegnet seg for 18 scoringer på 38 kamper i Romania. Uoverenstemmelser med Petrolul Ploiesti vedrørende kontrakten har medført at Diarra ikke har spilt klubbfotball denne sesongen.

- Det er en lang prosess som nå er i mål med at Sory endelig er på plass i Haugeusund. Han er en spiller vi har ønsket oss i lengre tid og er en spiller med solid fysikk, fin fart og gode avslutteregenskaper. Vi vil bruke tiden fremover til å sørge for at han er fysisk klar for spill i Eliteserien og når han blir kampklar vil han tilføre oss enda mer offensiv slagkraft, sier Eirik Opedal i anledning overgangen. 

Sory Ibrahim Diarra har sin første trening med nye lagkamerater i Storhall Karmøy mandag ettermiddag. Torsdag setter han og de øvrige FKH-spillerne seg på flyet til Malaga for årets andre treningsleir i Spania.

Annonse fra Eliteserien: