IMG_20211030_131520__01

Spiller i MegDeg-drakten mot Bodø/Glimt

Årets veldedighetskamp spilles på søndag.

Annonse:

Når serieleder Bodø/Glimt venter på Haugesund Sparebank Arena søndag ettermiddag kommer FK Haugesund til å stille i en helt spesiell drakt. Nærmere bestemt MegDeg-drakten, designet kun for denne ene kampen og benyttet for å sette Røde Kors' veldedige arbeid på dagsorden.

FK Haugesund - Bodø/Glimt: kjøp billetter her

I fellesskap med Garnius vil nemlig FK Haugesund benytte søndagens kamp til å synliggjøre og støtte arbeidet som gjøres i Røde Kors ved å benytte en drakt som kommer med samme mønster som MegDeg-genseren, den offisielle genseren til Garnius' støtteprosjekt RETT Strikk 2021 som hvert år deler ut pengestøtte til nye organisasjoner.

Valget i 2021 falt på Røde Kors og som en del av søndagens kamp vil det derfor også være en innsamlingsaksjon på Haugesund Sparebank Arena til inntekt for organisasjonen.

Nasjonalt støtteprosjekt

Ideen om en veldedighetskamp ble unnfanget sammen med FK Haugesund tidligere i år og Garnius’ økonomi- og driftssjef, Petter Viksund, forklarer bakgrunnen for initiativet.

- Vi i Garnius starter i år vårt eget nasjonale støtteprosjekt kalt RETT strikk 2021 hvor vi ønsker å gi noe tilbake. Vår pengestøtte vil gå til nye organisasjoner hvert år, og først ut er Røde Kors. Fokus vil være på lokallagenes arbeid for barn og unge.

Designleder Sigrun Gilje Hindal i Garnius har selv designet den offisielle støtteprosjekt-genseren og hun har hentet inspirasjon i Røde Kors´ verdier om frivillighet og fellesskap. 

Navnet på genseren er inspirert av Røde Kors’ sterke engasjement for et varmt og inkluderende samfunn, samt hjelpekorpsets uvurderlige innsats i både hverdagen og i krisesituasjoner, forklarer Gilje Hindal.

Garnius selger som en del av støtteprosjektet egne MegDeg-strikkepakker hvor alt overskudd går til Røde Kors. En strikkepakke inneholder oppskrift og komplett garnforbruk til valgt størrelse av genseren.

IMG_20211102_100547_Bokeh__01.jpg
MegDeg-drakten kan også kjøpes uten draktreklame.

Trøyene auksjoneres bort

Trøyene som benyttes mot Bodø/Glimt vil bli produsert i begrenset opplag og siden bli auksjonert bort til inntekt for Røde Kors i etterkant av oppgjøret.

Spillerdraktene som benyttes på søndag auksjoneres bort med reklame på drakten, men det vil også være mulig å sikre seg MegDeg-drakten uten påtrykket reklame.

Kampdag er en god arena

Markedssjef Martin Fauskanger i FK Haugesund ser frem til å benytte søndagens kamp til å sette et veldedig formål på agendaen.

- Det er veldig kjekt å kunne la kampdag i Haugesund handle om noe mer enn bare fotball og at vi bruker en utvalgt kamp i året til å trekke frem arbeidet som gjøres i en veldedig organisasjon. Røde Kors er en organisasjon med høy integritet og anseelse som spiller en sentral rolle i livet til veldig mange mennesker både lokalt, nasjonalt og internasjonalt så vi er veldig tilfredse med at valget falt på de i år.

FK Haugesund kommer også i 2022 til å spille en av sesongens hjemmekamper i et draktsett med eget design dedikert til en utvalgt organisasjon.

Annonse fra Eliteserien: