Sterk kamphelg i Akademiet

Seier til FKH 2 og G14 samt Blitz-turnering for de aller yngste.

Første helg som Kraftakademiet ga seire på stort sett alle fronter for spillerne i utviklingsavdelingen til FK Haugesund.

Mandag kveld tok Mads Solberg Johannesen (bildet) og FK Haugesund 2 en ny seier i 4. divisjon etter å ha slått Sunde IL komfortabelt med 6-1 på bortebane. Med 3-0 til pause ble det tidlig klart at rekruttene gikk mot sin tredje seier av tre mulige, og tre nye scoringer i løpet av kampens ti siste minutter sørget til slutt for tennissifre.

FK Haugesund 2 topper dermed sin avdeling i 4. divisjon - på bedre målforskjell enn Kopervik som også står med full poengfangst etter tre spilte kamper. 

Neste kamp for andrelaget er søndag 19. september, hjemme mot Hundvåg, på Frakkagjerd Stadion.

Kampfakta

Sunde IL - FK Haugesund 2 1-6 (0-3)

KAPH Kvernabeu

0-1 15. min. Vegard Solheim

0-2 29. min. André Hovland Lønning

0-3 33. min. Alioune Badou Ndour

1-3 39. min. Ceu Lian Khar

1-4 80. min. Mathias Tjoland

1-5 83. min. Mads Solberg Johannesen

 1-6. 88. min. Martin Alvsaker

FK Haugesund: Asbjørn Engenes, Eivind Helgeland, Benjamin Bygnes, Thor Ødegård, Jørgen Jakobsen, Vegard Solheim, Andre Hovland Lønning, Mads Solberg Johannesen, Mathias Tjoland, Sondre Klaussen Øvrebø, Alioune Badou Ndour.

Innbyttere: Sander Østraat, Sander Vold, Sander Fenstad, Martin Alvsaker og Anders Bondhus.

AB .jpg
Anders Bondhus i kamptroppen til FKH 2 mandag kveld.

G14: Seier mot Tromsø

For FK Haugesunds G14-lag var det søndagskamp hjemme mot Tromsø som sto på programmet og trener Espen Elvemo fikk se et for dagen velspillende FK Haugesund som til slutt vant 4-0 i Haugesund Idrettspark.

To scoringer av Fabian Jacobsen, en scoring av Sondre Ekrene og en scoring kreditert som selvmål førte G14-laget opp på syvendeplass i den nasjonale serien. Trener Elvemo fant da også mye å glede seg over i sin kampoppsummering:

- Dette var en kamp hvor vi generelt sett hadde mye ball og var dyktige til å løse hvordan de presset oss. Vi spilte oss fint ut og skapte masse sjanser som gjorde at vi hadde kontroll på hele kampen. Defensivt så var vi i perioder veldig gode til å presse de aggressivt og samlet, noe som gjorde at vi vant ballen høyt i banen ved flere anledninger. Vi var aggressive i gjenvinninger og hadde virkelig lyst til å skape ting med ballen. 

Foruten gode prestasjoner hos enkeltspillere kunne Elvemo også glede seg over gjensynet med to spillere som endelig var tilbake etter skadeopphold.

- Jeg vil fremheve Einar Fauskanger (Vard) som stod stødig i mål og tok gode valg som keeper og Pål Engseth Lie på midten som dominerte stort for oss med duellkraft og fine valg med ballen. Samtidig var det morsomt å få tilbake Lars Eide (Trott) og Trygve Jonassen (Bremnes) som begge har slitt lenge med skader. 

G14 skal i sin neste kamp til Hamar for å møte Ham-Kam på Briskeby lørdag 25. september. 

Kampfakta

FK Haugesund - Tromsø 4-0 (3-0)

Haugesund Idrettspark

1-0 18. min. Fabian Jacobsen

2-0 36. min. Sondre Ekrene

3-0 39. min. Selvmål

4-0 48. min. Fabian Jacobsen

FK Haugesund: Einar Fauskanger, Harald Kildal, Lars Tanggaard Eide, Thomas Amdal, Birk Træet, Jacob Valland, Christopher Lee Fjæra, William Valenza, Sebastian Brakedal, Oliver Huse, Pål Engseth Lie, Sondre Ekrene, Fabian Jacobsen, Vebjørn Storstein, Trygve Jonassen.

TA .jpg
Thomas Amdal og G14 med sterk seier mot Tromsø.

G12: Blitz-turnering i Idrettsparken

FKH, Vidar og Randaberg møttes til blitzturnering med sine respektive G12-lag på søndag i Haugesund Idrettspark.

Oppsettet innebar at FKH spilte to ganger mot både Vidar og Randaberg, og trener Christoffer Kydland fikk mange gode svar fra sitt unge mannskap.

- De to første kampene var mye av det vi vil se i et FKH-lag på plass. Vi forsøkte å spille oss ut bakfra, men fremoverrettet. Vi forsøkte også å presse høyt så ofte vi kunne med mye kraft og vilje. Det førte til at vi store deler av kampene var det dominerende laget.

Etter en liten pause var det en ny runde med kamper. Om det var pausen som gjorde det eller at det var en lang dag vites ikke, men nivået sank på det som ble vist på banen.

- Vi forsøker å spille ut bakfra, men gikk oftere for de vanskelige løsningene, samt at presspillet manglet kraft og vilje. Det førte til at vi pådro oss mange brudd, og mistet kontrollen over kampene.

Spillerne på G12 ble nylig satt sammen etter uttakstreninger tidligere i sommer, hvilket gjorde treningsgrunnlaget før lørdagens turnering begrenset. Likevel så Kydland mye bra man kunne jobbe videre med.

- Etter kun fem treninger sammen så var det mye bra å ta med seg videre. Jeg er spesielt fornøyd med at vårt spillemessige uttrykk ligner et FKH-lag allerede. Vi får også erfart at vi har en del å øve på videre, da spesielt hva vi gjør nærme motstanders halvdel, samt hva vi gjør når vi ikke har ball.

Kampresultater

FKH – Vidar 1-2 (1-1)

FKH- Randaberg 8-0 (3-0)

FKH – Vidar 1-1 (0-0)

FKH – Randaberg 2-0 (0-0)

 

Annonse fra Eliteserien: