Storseier i Sogn

G14 med sju nettkjenninger på Fosshaugane.

FK Haugesunds G14-lag var i egenskap av å være kretslaget til Rogaland Nord i aksjon i Sogndal søndag ettermiddag. Kretslaget til Sogn & Fjordane sto for motstanden i kjølig høstvær på Nord-Vestlandet, men fremmøtte på tribunen fikk se mye godt angrepsspill som varmet i kulda.

Anført av en målsugen Trygve Jonassen ga ikke FKH-guttene seg før de hadde satt hele sju baller i nettet bak Sogn og Fjordanes keeper - etter en kamp som trener Espen Elvemo ikke kunne si seg annet enn godt fornøyd med.

Trenerens kommentar

Spesielt den første omgangen var egnet til å slå knock out på søndagens motstander:

- Vi går ut i 100 i første omgang og presser det hardt og vedvarende. Dette gjør at de ikke klarer å spille seg ut, vi får brudd i gunstige posisjoner og skaper mye og scorer på overganger. Vi er også meget aggressive i duellspillet og gode i gjenvinningssituasjoner, noe som er strålende! Akkurat som vi skal fremstå. Periodevis dominerer vi også stort med ballen i første omgang, oppsummerer Elvemo første omgang.

Etter pause gjorde hjemmelaget sitt ytterste for å komme tilbake i kampen.

- Vi visste at Sogn ville komme med noe annet i 2. omgang for å forsøke å snu det, noe de gjorde bra! De gikk ut med to spisser og ville presse oss høyere og være mer direkte i spillet sitt, noe som gjorde at vi virkelig måtte jobbe for å holde unna. Etter hvilen fremstår vi mye mer rotete enn i 1. og vi klarer aldri helt å få tak i ballen og spille som vi gjorde før pause, likevel forsvarer vi oss godt og holder fortet på en god måte når det offensive ikke sitter helt. Alt i alt en god prestasjon med mye læring!

Av enkeltspillere er det fire spillere som trekkes frem av treneren i etterkant av oppgjøret.

- Først og fremst er dette en bunnsolid lagprestasjon hvor alle jobber sammen og ingen har en dårlig dag. Jeg vil i tillegg løfte frem Trygve Jonassen med 4 mål. Strålende offensiv prestasjon. Pål Engseth Lie ledet laget strålende fra sin midtbaneposisjon. Raphael Hollund og Trym Træet, begge med scoring og solide prestasjoner i sin første kamp.

Kampfakta

Sogn og Fjordane - Rogaland Nord (FKH G14) 2-7

Fosshaugane Campus

1-0 Trygve Jonassen

2-0 Fabian Jacobsen

3-0 Raphael Hollund

4-0 Trygve Jonassen

5-0 Trygve Jonassen

5-1 Sogn og Fjordane

6-1 Trygve Jonassen

6-2 Sogn og Fjordane

7-2 Trym Træet

Rogaland Nord: Einar Fauskanger, Jacob Valland, Pål Engseth Lie, Sebastian Brakedal, Trym Træet, Thomas Netland Amdal, Raphael Hollund, Fabian Jacobsen, Trygve Jonassen, Lars Eide, Christopher Lee Fjæra, Oliver Huse, William Valenza og Sondre Ekrene.

Annonse fra Eliteserien: