Støtt FKH Samarbeid når du tipper

I 2019 kan du gi Grasrotandelen din til utviklingsarbeidet i FK Haugesund.

Nytt av året er at du som tipper hos Norsk Tipping nå kan være med og støtte klubbens arbeid ute i breddeklubbene med grasrotandelen din. Nærmere bestemt FKH Samarbeid som er FK Haugesunds prosjekt med å overføre trenerkompetanse og stimulere til aktivitet i de mer enn 50 samarbeidsklubbene rundt omkring på Haugalandet og i Sunnhordland.

Daglig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, er tydelig på at grasrotandelen ikke skal gå til toppfotballsatsingen i klubben.

 - Vi i FK Haugesund har alltid valgt å stå utenfor grasrotandelen fordi vi mener at slike midler ikke skal være med og finansiere toppklubbene i norsk fotball. Det mener vi fortsatt og vår andel vil derfor uavkortet gå til å finansiere FKH Samarbeid som jobber med å overføre og utvikle trenerkompetansen hos alle samarbeidsklubbene våre ute i distriktet. 

Opedal er også klar på at man retter seg mot nye grasrotgivere.

-  Vi ønsker ikke at noen skal endre sin grasrotandel så lenge den allerede går til lag og foreninger i regionen – men retter oss mot nye grasrotgivere, sier Opedal.

Trenerløftet 2
Ansvarlig for FKH Samarbeid, Klaes Rasmussen, på klubb-besøk på Bømlo.

Dette er FKH Samarbeid

FKH Samarbeid har fokus på trenerutvikling ute i breddeklubbene. Dette innebærer blant annet å gjennomføre formelle trenerkurs med gratis deltakelse fra de mer enn 50 samarbeidsklubbene - og holde egne keepertreninger for både spillere og trenere hvor formålet er å både utvikle keepere og keepertrenere til breddeklubbene i Hordaland og Sunnhordland.

Prosjektet teller nærmere 120 ulike tiltak i løpet av et år og betyr i praksis at man er ute på besøk i distriktet hver tredje dag.

Målet er å dele, utvikle og overføre kompetanse til trenerne ute i breddeklubbene.

Hva er grasrotandelen?

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster. 

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Trenerløftet 3
FKH Samarbeid handler om kompetanseoverføring til alle breddeklubbene ute i distriktet.

Slik gjør du

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en kommisjonær eller ved å logge deg inn på nettsiden til Norsk Tipping.

Søk opp FK Haugesund (org) eller organisasjonsnummer 871 023 832 og velg "tilknytt".

Du vil dermed bli registrert som grasrotgiver til arbeidet som gjøres i FKH Samarbeid.

Annonse fra Eliteserien: