Takker av 'Mitz'

Alexander Ammitzbøll reiser hjem til Danmark.

Sesongen 2020 ble ferdigspilt tirsdag kveld og spillerne tar nå en månedslang ferie før de møter til sesongoppkjøring 25. januar.

Det blir en oppkjøring uten Alexander Ammitzbøll som reiser hjem til Danmark etter at det sesonglange utlånet til FK Haugesund nå er over.

Ammitzbøll sluttet seg til FK Haugesund under treningsleiren i Spania i begynnelsen av mars - på lån fra danske AGF Aarhus ut sesongen 2020 - på omtrent samme tid som norsk fotball stengte ned i vel to måneder.

- Alexander har som resten av spillergruppa stått opp og hjulpet klubben både på og utenfor banen i denne spesielle sesongen. Flere av scoringene hans har vært helt kampavgjørende. Han er en spiller i sterk utvikling og kommer til å ha mange gode år foran seg i fotballen, men vi har ikke mulighet til å løse ut opsjonen på han, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal. 

Mitz heading
'Mitz' header inn sesongens første scoring i hjemmekampen mot Kristiansund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Overtidshelt

21-åringen fra Danmark spilte totalt 27 kamper for FK Haugesund i løpet av sesongen og scoret fire mål. Deriblant overtidsmålene i 4-4-kampen mot Odds Ballklubb 27. september og mot Strømsgodset i oppgjøret som endte 2-2 på Marienlyst Stadion i begynnelsen av desember.

Øvrige mål kom hjemme mot Kristiansund BK i den tredje serierunden og siden i hjemmekampen mot Strømsgodset 16. august.

Fra tidligere er det også kjent at Christian Grindheim legger opp etter denne sesongen.

Annonse fra Eliteserien: