Takker for seg ved nyttår

Henrik Clausen slutter som Head of Coaching i Kraftakademiet.

Halvannet år etter at han kom til FK Haugesund takker Henrik Clausen for seg som Head of Coaching i Kraftakademiet når han ved nyttår flytter hjem til Danmark.

Clausen kom til FK Haugesund i fjor høst, da fra stillingen som landslagssjef for det danske U19-landslaget hvor han hadde tjenestegjort i fem år, og før det hadde han også tjenestegjort som landslagssjef og assistenttrener for henholdsvis det danske U18- og U21-landslaget gjennom flere år.

- Jeg har vært veldig glad for å være her og synes vi har noen gode ting på gang. Det er små tegn på at akademilagene får samme uttrykk som hverandre da vi jobber mot å være mer klubbstyrt enn trenerstyrt. Vi har mange interessante spillere og veien til a-laget er egentlig kort så det er gode muligheter for fremtiden hvis man vil bruke kraft på spillerutvikling.

Familiesituasjonen avgjørende

Til slutt var det familiesituasjonen som ble avgjørende for at Clausen vender tilbake til dansk fotball. 

- Jeg drar hjem for å komme nærmere familien igjen, men har vært veldig glad for personene i klubben, spesielt kollegene i akademiet og kunne med familien tettere på ha vært her mye lengre. Generelt har jeg opplevd Norge og Haugesund som et fantastisk sted og jeg håper at jeg senere får mulighet til å jobbe i utlandet igjen, det har vært en god opplevelse.

Henrik C.jpg
Henrik Clausen. Fotballfagmann til fingerspissene.

Kraftakademiets faglige overhode har dog ikke til hensikt å senke guarden selv om han er for avtroppende å regne de neste månedene.

- Det er fortsatt 2-3 måneder igjen så vi skal holde fokus på utvikling og prestasjon og jeg håper at vi kan få gode resultater i resten av 2021. Jeg har fått muligheten i Danmark til en lignende stilling som her, i en dansk klubb på vei oppover, og det vil fortsatt være god tid for min etterfølger til å jobbe godt inn mot akademiklassifiseringen for 2022. 

Henrik Clausen tiltrådte opprinnelig som trenerveileder, men overtok fra nyttår ansvaret som Kraftakademiets fagansvarlig da man omstrukturerte driften i januar og gikk inn i rollen som Head of Coaching.

Stor ressurs

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal er raus med godordene overfor den avtroppende dansken.

- Vi vil si tusen takk til Henrik for hans store bidrag til akademiet vårt i løpet av tiden han har vært her. Han har medvirket sterkt til at både Kraftakademiet og klubben har utviklet seg og det har vært veldig nyttig for alle i klubben å ha hatt tilgang på en så erfaren og dyktig leder/trener i vår klubb. Han har virkelig satt spor og vi ønsker han lykke til i den nye jobben i Danmark. Nå starter vi arbeidet med å finne hans erstatter til det som er en svært viktig funksjon i akademidriften vår.

Det nye arbeidsforholdet i Danmark fra 1. januar blir ventelig snart annonsert av Henrik Clausens kommende arbeidsgiver.

Annonse fra Eliteserien: