Tap i jevnspilt affære

Bodø/Glimt trakk det lengste strået i seriepremieren. Foto: Sportskollektivet.

Det ble tett og jevnt i Sparebanken Vest Arena på Karmøy da FK Haugesund og Bodø/Glimt skulle gjøre opp om poengene i det som var hjemmelagets første seriekamp for året. Til slutt var det de helgule gjestene som trakk det lengste strået med kampens eneste scoring drøye kvarteret før slutt.

Første omgang kan oppsummeres i tre faser. Bodø/Glimt kom best ut av startblokkene før FK Haugesund overtok initiativet en 20 minutters periode og hvor Vanessa Madland kom til kampens første, virkelige store mulighet da hun prikket tverrliggeren med et skudd fra distanse. Bodø/Glimt fikk siden en stor mulighet i andre enden av banen, men etter at nordlendingene var best de siste ti minuttene gikk lagene likevel til pause på 0-0.

Åpen kamp

Etter hvilen fortsatte det samme kampbildet som før pause, med en kamp som virket å kunne vippe begge veier.

I det 73. minutt skulle dog kampens eneste mål komme da Bodø/Glimts Marthe Hansen var sist på ballen etter en gjenvinning høyt i banen. I minuttene etter scoringen kom gjestene siden til flere gode muligheter - dog uten å få uttelling. FK Haugesund løftet seg de siste ti minuttene av kampen og kom til noen muligheter - uten at det ble virkelig farlig foran gjestenes keeper.

Serieåpningen endte dermed med etmålstap for FK Haugesund som i sin neste kamp møter Viking hjemme på Haugesund Sparebank Arena lørdag 13. april.

Emilie Guddal og FK Haugesund er i gang med sesongen. Foto: Sportskollektivet.