Tap i toppoppgjøret

Trener Øyvind Hompland fikk se guttene sine bidra til "den beste G16-kampen jeg har fått oppleve på kroppen som trener" da FK Haugesund tapte mot Brann.

Brann mot FK Haugesund i toppkamp i den nasjonale G16-serien i Bergen lørdag formiddag og det var FK Haugesund som tok kommandoen fra start i et forrykende Vestlandsoppgjør. I sterk medvind hadde man flere skuddmuligheter fra kort hold i kampens startfase, men Brann-forsvaret stod i mot.

Utover omgangen ble banespillet jevnere og det var etter hvert Brann som spilte seg til de største mulighetene. Spesielt på dødballer var hjemmelaget farlige. Omgangens første mål ble også scoret etter en corner, når en Brann spiller skjermer en dårlig klarering inn i målet bak en frustrert Sander Østraat i Haugesund-målet. Men i dette tilfellet hadde FK Haugesund hellet med seg, når linjedommeren til alles forundring vinket for offside og målet ble annullert.

Når dommeren blåser av til pause står det dermed 0-0 etter en nervepirrende og jevn førsteomgang.

Tverrliggertreff fra Alvsaker

I andre omgang er det Brann som starter omgangen best. Et passivt Haugesund-lag står med lua i hånden når Branns gigantiske midtstopper får stå helt alene inne i 16-meteren og header ballen kontrollert ned i hjørnet.

Målet ser ut til å vekke Haugesund og man spiser seg gradvis inn i kampen. Etter energisk og aggressivt presspill får man noen gunstige brudd høyt i banen og laget spiller seg til flere store sjanser. Magnus Knutsvik sender ballen en meter til side for målet alene med keeper og Martin Alvsaker treffer tverrligger når han får stå alene foran mål.

Når bortelaget ikke får uttelling for sitt spillemessige overtak kjenner de rødkledde sin besøkelsestid, og et dårlig tilbakespill til keeper blir snappet av en av Branns kantspillere som får en enkel oppgave med å spasere ballen i mål.

Etter dette sliter bortelaget med å mobilisere noen sluttspurt og Brann vinner sin 7. kamp på rad mens FK Haugesund må konstatere at deres ubeseirede rekke blir brutt.

Hompland.jpg
G16-trener Øyvind Hompland.

Trenerens kommentar

Trener Øyvind Hompland fortvilte over tapet, men fikk se en kamp på et kvalitetsnivå han ikke kan huske å ha sett som akademitrener tidligere.

- Først og fremst en fantastisk lærerik og kjekk kamp å få være en del av. Det er nok den beste G16-kampen jeg har fått oppleve på kroppen som trener.

Til syvende og sist var det hjemmelagets ferdigheter foran mål som ble forskjellen på lagene.

- Mot et meget godt Brann-lag syns jeg vi gjør en god prestasjon. Vi jobber hardt, har masse energi og vi er modige og periodevis dyktige i frispillingen bakfra. Vi reiste ned for å vinne og hadde en god nok prestasjon til at vi kunne ha vunnet kampen. Når det er sagt så vinner nok Brann alt i alt fortjent. De er hakket hvassere enn oss i begge 16-meterne og har den nødvendige kvaliteten til å vippe kampen i sin favør. Skal vi ta neste steg å vinne en slik toppkamp må vi bli enda mer kliniske foran begge mål.

Mikkel Hope har vist godt igjen i lang tid og sto nok en gang frem som en av kampens aller beste spillere.

- Av enkeltspillere stod 2006-modell Mikkel Hope frem med en fremragende prestasjon. Mikkel er en moderne back med enorm løpskraft, gode 1 vs 1 ferdigheter og stor vilje til å være med i angrep. I dag fikk han et veldig godt motspill i en rask, stor og driblesterk Brann-ving, men Mikkel løste den oppgaven uten problemer.

Tapet var FK Haugesunds første i den nasjonale G16-serien og innebærer at man ligger som nummer fire med 16 poeng etter sju spilte kamper. Serieleder Brann står med full score og 21 poeng.

Neste kamp for Øyvind Homplands gutter spilles søndag klokken 12 i Haugesund Idrettspark. Da venter Stabæk på Gymnasbane 5.

Kampfakta

Brann – FK Haugesund 2-0 (0-0)

1-0 47. min. Rasmus Holten 

2-0 75. min. Sindre Strønstad-Løseth 

FK Haugesund (moderklubb i parantes): Sander Østraat (Stord), Mikkel Hope (Stord), Tobias Innbjo (Vard), Andreas Ekrene (Vard) Anders Bondhus (Vard), Troy Engseth Nyhammer (Bremnes), Albert Sjo Hystad (Stord), Jonas Sundli-Hardig (Kråkenes), Martin Alvsaker (Stord), Almar Gjerd Grindhaug (Djerv 1919), Magnus Knutsvik (Åkra).

Benyttede innbyttere: Birk Worre (Kopervik), Vegar Snare Vågen (Stegaberg), Mathias Myklebust (Haugar) og Johannes Lutro (Haugar)

Annonse fra Eliteserien: