Gl 2

Tidenes beste plassering

Gatelaget markerte seg under Nasjonal Turnering.

Annonse:

Tirsdag og onsdag denne uken gikk årets nasjonale turnering for gatelag av stabelen i Bergen. Arrangørklubben Brann leverte et prikkfritt arrangement på Brann Stadion og totalt 29 klubber - det vil si hele den offisielle gatelagsfamilien - stilte lag i turneringen.

Nasjonal Turnering er selve kronjuvelen i løpet av en Gatelags-sesong hvor spillere, trenere og støtteapparat fra klubber over hele landet møtes til dyst. Et omfattende kampprogram, krevende logistikk og en flott innramming av det sportslige med både åpningsseremoni, bankett og premieutdeling utgjør basisen i mesterskapet som spilles på et nytt sted i landet hvert år.

Til kvartfinale

FK Haugesund havnet i gruppe med arrangørklubben Brann, Aalesund og Tromsø i det innledende gruppespillet og etter å ha tapt åpningskampen mot arranggørklubben ble det siden uavgjort 1-1 og seier 5-0 mot Tromsø på turneringens første dag.

Det ga andreplass i gruppen og kvartfinale mot Stabæk onsdag morgen, men før man kom så langt var det tirsdag kveld høytidelig bankett på spillerhotellet hvor lagene var innkvartert.

Gl 1.png
FK Haugesunds gatelag leverte tidenes beste turnering i Bergen.

Laget fra Nadderud skulle riktignok vise seg litt for sterke i kvartfinalen, men i plasseringsspillet rundet FK Haugesund av med å slå HamKam 2-1 og ble med det nummer 15 i Nasjonal Turnering. En historisk god plassering for klubbens gatelag som har tatt store sportslige steg de siste årene og gir samtlige motstandere kamp til døra når det er i aksjon.

Strålende dager

Samfunnsansvarlig Leif Birkeland kan se tilbake på to strålende dager i Bergen.

- Dette var en veldig fin turnering for oss. Alle spillere leverte maksimalt gjennom seks kamper og var en fornøyelse å ha med seg på tur. Som alltid blir det litt slitasje og skader mot slutten av turneringen, men vi er en veldig fin gjeng i Gatelaget som gir alt og som nå også får resultater. Det er veldig gøy å se og veldig inspirerende for fortsettelsen, sier Birkeland.

SK Brann ble nylig vestlandsmester og kunne til slutt også smykke seg med tittelen nasjonal mester etter å ha slått Odds Ballklubb i finalen.  

Nasjonal Turnering i 2024 spilles i Bodø.

Annonse fra Eliteserien: