Tilbake fra treningsleir i Danmark

Utbytterike dager på Jylland.

G15 og G17 har søndag til fredag i vinterferien vært på kampleir i Danmark. Dette har nærmest blitt en tradisjon og hensikten har vært å møte motstandere og motspill man ikke møter hjemme i Norge. Samtidig som spillerne tilbrakte mye tid sammen utenfor banen fikk de også øvd seg på å være på treningsleir, med de rutinene og erfaringene som følger med.

FK Haugesund hadde base på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter hvor man nøt godt av gode fasiliteter med flere fotballbaner, treningsrom og basseng tilknyttet senteret. Kampene ble spilt i Århus, Silkeborg og Vejle, alle innenfor en god times kjøring fra Vildbjerg.

- Vi møtte smarte lag

Akademisjef Espen Bull-Tornøe kan etter returen til Norge fredag morgen se tilbake på innholds- og utbytterike dager i Danmark. 

- Vi var i Danmark primært for kampene, og vi kommer hjem noen erfaringer rikere og med en klar tanke om hva vi vektlegge videre i treningsprosessen. For å kunne dominere kampene må vi beherske og vurdere riktig i alle faser av spillet. Vi har møtt smarte og avklarte lag, og ser at de er flinke til å justere seg underveis i kampene. De delene av kampene hvor vi behersker frispillingsfasen på en riktig måte, gir oss i større grad dominans og overtak. Dette gir mer overskudd og kraft i både press- og gjenvinningsspill, sier Bull-Tornøe.

Danmark 2.jpg
G17 før onsdagens 5-2 seier mot Silkeborg.

Startet med seier

G15 var først ut i kampsammenheng og tok en sterk 4-1 seier i første kamp mot AGF Aarhus. Målscorere var Remi Bartosiewicz (Avaldsnes IL), Nikolai Tendal (Etne IL), Sverre Brakstad (SK Haugar) og Gustav Olsen Holmen (SK Nord)

Onsdag var det dobbelkamp på Silkeborgs flotte stadion. G15 tapte sin kamp 3-0, mens G17 avsluttet kvelden med 5-2 seier. FK Haugesunds mål ble scoret av Emil Hamre (Odda), Ola Østrått (Trott IL) og Ola Hella (Trott IL).

På turens siste dag - torsdag - var det duket for ny dobbelkamp i Vejle. Her begynte kreftene å ta slutt, og det ble etter hvert enveiskjøring mot FK Haugesunds mål. Sluttresultat 9-0, og en brutal lærepenge mot gode (og litt eldre) spillere. G17 spilte en jevn og fin fotballkamp, men fikk ikke ballen i mål og tapte 2-0.

Hjem fredag morgen

Siste kveld før hjemreise ble avsluttet med quiz om trenerne samt underholdning fra guttene, gjennom nydelig sang og dans. 

- De er heldigvis bedre på å spille fotball og alt i alt har vi hatt en veldig kjekk treningsleir. Jeg vil rette en stor takk til spillere, trenere og ledere for en flott uke sammen - samt takk til samarbeidsklubber for lån og utvikling av spillere, avslutter FK Haugesunds akademisjef.

Annonse fra Eliteserien: