Tilbake som leder av Kraftakademiet

Espen Bull-Tornøe blir ny akademisjef i FK Haugesund.

Annonse:

Torsdag var det kontraktssignering på Haugesund Sparebank Arena. Espen Bull-Tornøe var nemlig på plass for å sette navnetrekket sitt på en arbeidsavtale som gjør han til Kraftakademiets nye overhode.

- Selv om det har vært godt med en liten pause har jeg kjent veldig på savnet etter å jobbe med fotball og det å jobbe i FK Haugesund. Nå har jeg stått i frontlinja noen år og prøvd det samt jobbet i akademiet som trener for både G14 og FK Haugesund 2. De erfaringene jeg har gjort meg ønsker jeg å få brukt videre. Nå ser jeg frem til å jobbe litt mer langsiktig og få pushet spillere og trenere som er de neste som skal opp og frem. Jeg ser veldig frem til å starte for fullt i januar, men kommer nok til å tyvstarte litt allerede nå, sier Kraftakademiets nye sjef.

Seks år som akademitrener

Espen Bull-Tornøe tilbragte spillerkarrieren i Vard før han tok over som a-lagstrener i Åkra IL i 2012. Før 2015 tiltrådte han som trener i FK Haugesunds utviklingsavdeling og var trener for rekruttlaget frem til han tok steget opp som assistent på a-laget i 2021 og frem til september i år.

- Bakgrunnen min vil jeg tro passer veldig godt inn i stillingen som akademisjef. Den erfaringsbanken som jeg har opparbeidet meg ville jeg følt at jeg kastet litt vekk etter å ha brukt mange år på å opparbeide meg den, så jeg har kjent veldig på at jeg ønsket å jobbe videre med fotball og få brukt kompetansen og erfaringene mine videre.

NTB_GoVnadpMTqY-2.jpg
Espen Bull-Tornøe har vært både rekrutt-trener og assistent på a-laget til FK Haugesund tidligere. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Betydningen av Kraftakademiet vil bare bli større i årene fremover. Og Bull-Tornøe er klar på viktigheten av en blå tråd gjennom hele organisasjonen når det kommer til det å utvikle fremtidige a-lagsspillere.

- Jeg synes det har skjedd mye bra i Kraftakademiet og det siste året har vi blitt enda tydeligere på 'Style of play' på tvers av hele klubben. Den passer profilen og identiteten til FK Haugesund veldig godt og i akademiet står det veldig mange gode spillere på trappene som jeg ser frem til å ha ansvaret for og bidra til at vi snart høster frukter av, sier Bull-Tornøe i forbindelse med signeringen torsdag ettermiddag.

Ønsket leder med lokal tilhørighet

Sportslig leder Eirik Opedal kan avsløre at man mottok mange søknader på den ledige stillingen som akademisjef etter Sancheev Manoharan.

- Vi fikk mange søknader på stillingen, både fra Norge og fra utlandet, men 'Bull' skilte seg ut som den sterkeste søkeren. Vi har hatt et sterkt ønske om å få inn en leder med lokal tilhørighet i Kraftakademiet og Espens erfaring fra akademiet, tilhørighet til fotballen på Haugalandet og referansene fra toppfotballen gjør han perfekt til arbeidet med å lede talentutviklingsarbeidet fremover, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Espen Bull-Tornøe tiltrer i stillingen som akademisjef 1. januar og har skrevet under en arbeidsavtale for de tre neste årene.

Annonse fra Eliteserien: