Tøff start på sesongen for G19

FK Haugesunds juniorer ble hardt straffet mot Sogndal.

Etter en hard treningsperiode var det duket for sesongens første treningskamp da FK Haugesunds juniorer denne helgen tok turen til Sogndal. 

På en tørr kunstgressmatte i Sognahallen var det hjemmelaget Sogndal som startet kampen best. Etter 8 minutter kom 1-0 da en flatt slått corner snek seg gjennom feltet og ble pirket streken av en hvitkledd. Til stor jubel for hjemmelaget. 

G19 Nasjonal: tabell og terminliste

Etter dette var det de for dagen blåkledde FK Haugesundspillerne som tok kommandoen i kampen og hadde noen vanvittige sjanser til å score, men en bunnsolid sisteskanse hos Sogndal serverte noen enorme redninger. 

Marginer i mot

Istedet var det Sogndal som doblet ledelsen da en pasning fra en FK Haugesund spiller ble snappet opp i 16-meteren og satt kontrollert i nettet fra kort hold.

Få minutter senere gikk et skudd fra 16-meter via en FKH-spiller og ned i hjørnet bak en sjanseløs Sander Østraat. Et nådeløst 3-0 resultat var dermed et faktum da dommeren blåste av til pause. 

2. omgang startet nok en gang oppløftende for FKH og man rullet opp en del gode angrep. Spesielt langs høyresiden, anført av en god Jonas Sundli-Hardig var det mange gode tendenser, men scoringen uteble. Da Sogndal i det 63. minutt kontret inn 4-0 var kampen i realiteten avgjort og et noe resignert Haugesund-lag måtte innse at Sogndal kontret inn to nye mål. 

Årets første Nasjonal G19-kamp endte dermed med et stygt tap for FK Haugesund sine juniorer.

Neste oppgjør i G19 Nasjonal spilles 18. februar hjemme mot Brann.

Se bilder fra årets første seriekamp.

Trenerens kommentar

Trener Øyvind Hompland var naturlig nok ikke veldig fornøyd med resultatet, men mente samtidig at det ikke helt reflekterte kampens gang.

- Det er kjekt og være i gang og fint å starte året med god motstand i et hardtarbeidende og fysisk Sogndal lag. Selv om det er unødvendig mye slurv hos oss, av så mange gode spillere, mener jeg at vi egentlig kan være nokså fornøyd med mye av prestasjonen vi gjør i 65. minutter. Vi er modige med ballen og har ok kvalitet på gjenvinningsspillet. Dessverre for oss straffer Sogndal oss når vi trør feil og 3-0 til pause føltes brutalt. 

Etter kampen trekker Hompland frem spesielt tre spillere han synes kom bra fra årets første seriekamp.

- I 2. omgang starter vi også bra, men når uttellingen uteblir og vi slipper inn 4-0 går luften ut av oss og siste halvtimen så henger vi ikke sammen. Så alt i alt, ok angrepsspill selv om målet uteblir, men dessverre fryktelig svakt både individuelt og kollektivt defensivt. Her har vi en jobb å gjøre fremover! Av enkeltspillere gjør Jonas Sundli-Hardig en god kamp. Aktiv offensivt fra sin backposisjon og ærgjerrig i det defensive arbeidet. Almar Gjerd Grindhaug har mange gode aksjoner sentralt i banen og har blitt tøffere i duellspillet. Også Emil Østenstad gjør en fin figur så lenge kreftene holder! 

Kampfakta 

Sogndal – FK Haugesund 6-0 (3-0) 

1-0  8. minutt Lidvin Berge Hestetun

2-0. 32 minutt Viljar Stavø 

3-0  37. minutt Markus Mannsverk Bringas 

4-0 63. minutt Johannes Lødemel

5-0 71. minutt Erik Flataker

6-0 86. minutt Niklas Berglund

Tropp FK Haugesund (alle spilte minimum 45. minutt): Sander Østraat, Jonas Sundli-Hardig, Mathias Myklebust, Andreas Ekrene, Emil Østenstad, Tobias Innbjo, Jakob Simonsen, Martin Alvsaker, Almar Gjerd Grindhaug, Mads Johanessen, Magnus Knutsvik, Mathias Tjoland, Sondre Klaussen Øvrebø, Roy Warholm. 

Annonse fra Eliteserien: