Totalforvandlet garderoben

Ricogruppen leverte til terningkast seks.

Da trener Thomas Dahle samlet spillerne til oppstart før sesongen var han klar på at damelaget trengte en egen garderobe på Haugesund Sparebank Arena som fast base og at garderoben ikke skulle etterlate noen tvil om at den var tilholdssted og samlingspunkt for FK Haugesund-spillere.

- For et nytt lag bestående av spillere som kom fra forskjellige klubber var det uhyre viktig å bygge en felles FK Haugesund-identitet som spillerne kunne samle seg rundt og føle seg hjemme i. I så måte er garderoben uhyre viktig. Det er der spillerne samles og det er der identiteten og kulturen skal sitte i veggene, sier Dahle.

Løsningen ble å la damelaget overta det som tradisjonelt har vært bortegarderoben på Haugesund Sparebank Arena. Så langt vel og bra, men det var lite ved den nøytrale garderoben som tilsa at damelaget til FK Haugesund hadde tilhold der. Thomas Dahle skred dermed selv til verket og skisserte løsningen han så for seg og med Nils Olaf Osnes i Rico Yrkesinnredning med på laget var veien kort til å sette idéene ut i live.

IMG_20220725_115124.jpg
Garderoben er blitt umiskjennelig FK Haugesund.

Ny utfordring

Skjønt, selv for Osnes med mange års fartstid i bransjen var dette noe helt nytt når bestillingen fra FK Haugesund kom på en flunkende ny garderobe.

- Dette er helt spesielt. Det er bilinnredninger/verkstedinnredninger vi lager til vanlig, men når vi har så gode samarbeidspartnere som FK Haugesund klarer vi alltid å gjøre en vri. Det startet med et felles møte hvor vi gikk gjennom rommet, tok mål og skisserte hvordan det burde se ut. Siden levert jeg skissene til en av tegnerne våre, som tegner dette inn på data. Disse filene blir så eksportert til CNC maskinene våre, som freser ut alle delene før snekkerne skrur alt i sammen. Deretter malte vi det hele i FKHs flotte farger, sier markedsdirektør Nils Olaf Osnes i Ricogruppen.

Siden garderoben fortsatt skal tjenestegjøre som bortegarderobe i forbindelse med FK Haugesund og SK Vards hjemmekamper måtte man finne en enkel løsning for å oppbevare damelagets utstyr og personlige eiendeler når de selv ikke disponerer garderoben. Løsningen ble garderobebenker med innebygget oppbevaringsplass for hver enkelt spiller.

Fornøyd trener

Og Thomas Dahle? Han er storfornøyd med resultatet.

- Både spillere og støtteapparat er veldig tilfredse med den garderoben vi har fått nå. Den er umiskjennelig FK Haugesund, veldig funksjonelt utformet med gode, praktiske løsninger og har blitt akkurat slik jeg så for meg. Prosessen med Nils Olaf har vært veldig god og sluttresultatet er blitt så bra at flere av spillerne på herrelaget også har ytret ønske om noe tilsvarende, sier FKH-treneren.

Garderobe 2.jpg
Thomas Dahle er strålende fornøyd med den nye garderobleløsningen på Haugesund Sparebank Arena.

Fra et til tre selskaper

Ricogruppen har med årene blitt delt opp i tre selskaper etter at man for to år siden fusjonerte med Yrkesinnredning, Optiled og Ravn Profil. Rico Yrkesinnredning har outsourcet hele produksjonen til Drammen og leverer cirka 1500 innredninger årlig rundt omkring i landet og til Danmark.

- Selskapet har gjennomgått flere store forandringer - rett og slett for å gå videre i verden. Da importkaien av biler ligger kun 10 min. ifra produksjonslokalene er det enkelt å få innredningene montert der. Dermed er bilene ferdig innredet før de blir sendt ut til bilforhandlere over hele landet. Dette gjør vi også av miljømessige hensyn, noe vi er meget opptatt av, da størsteparten av kundemassen ligger i dette området - men vi har fortsatt samme servicen og monteringer her i distriktet, så kundene her skal ikke merke noen forskjell. Kompetansesenteret ligger fortsatt på Karmøy, sier Nils Olaf Osnes.

Rico Bilombygging og Ravn Profil

Også Rico Bilombygging har gjennomlevd store forandringer. Firmaet som monterer alt av innredninger, lysutstyr og øvrige tekniske løsninger i biler bygger også handicap-biler og tilrettelegger biler for funksjonshemmede. Man er med det kun et av fem firmaer i landt som har en avtale med NAV på det.

- På dette området har vi fått avdelinger i ti forskjellige byer i Sør-Norge som bygger handicapbiler for oss. Det er i Bergen, Stavanger, Lyngdal, Mandal, Kristiansand, Porsgrund, Notodden, Drammen og to i Oslo, forklarer Osnes.

Han kan også fortelle om et dagsaktauelt samarbeid om salg av reklame med FK Haugesund.

- Ravn Profil har fått en avtale med «VY» på at FKH skal selge reklame bak på alle bussene i distriktet. Dette er en god profileringsplass, som vi håper at mange av FK Haugesunds partnere vil benytte seg av, avslutter Osnes når han oppsummerer de store endringene selskapet har vært gjenstand for de siste årene.

Og som nå også er leverandør av fotballgarderobe-innredninger.

Annonse fra Eliteserien: