Tre på Equinors talentleir

William Valenza er en av tre FKH-spillere som er tatt ut på landslagssamling.

William Valenza. Einar Fauskanger. Og Petter Gismervik Storjordet.

Det er FKH-spillerne som kan belage seg på å sette kurs for Equinors Talentleir i Sarpsborg i slutten av måneden. De tre spillerne regnes alle som blant landets aller største talenter i sine årsklasser og er tatt ut i egenskap av å representere enten landslaget eller skyggelandslaget på G14- og G15-nivå.

Nye navn i landslagsfolden

Petter Gismervik Storjordet (tidligere Kopervik) er tatt ut på G14 X - landslaget for de yngste spillerne i årsklassen, mens Einar Fauskanger (tidligere Haugar og Vard) er tatt ut til samlingen på vegne av det norske G15-landslaget.

William Valenza (tidlligere Trott) er på sin side tatt ut til det norske skyggelandslaget for G15.

- Hensikten med samlingen er todelt. Det er å gi spillerne inspirasjon og motivasjon som fører til at de trener enda hardere, smartere og bedre i ukene og månedene som kommer, og vi ønsker at spillerne skal få fotballfaglige referanser og læring som er helt avgjørende for de som har ambisjoner om å spille med flagget på brystet. Og det kommer mange av disse til å gjøre i årene som kommer. All historikk tilsier også at noen av disse spillerne kommer til å spille A- landskamper, sier fagansvarlig for spillerutvikling, Håkon Grøttland, til fotballforbundets nettsider i forbindelse med uttaket.

To innbyrdes oppgjør

Som en del av talentleiren skal de ulike lagene møtes ved to anledninger i løpet av samlingen. Tirsdag 28. mars møtes først G15 Landslag og G15 Skyggelandslag i Østfoldhallen før G14 X møter G14 Y samme sted. To dager senere møtes lagene på ny i samme hall.

Annonse fra Eliteserien: