Ut i jobb med UngJobb

André ble en del av den fine statistikken.

To ganger i året - en gang om våren og en gang om høsten - kommer det 15 ungdommer til Haugesund Stadion som en del av UngJobb-prosjektet klubben driver sammen med Haugesund Kommune, NAV og Haugaland Industri.

Ung Jobb: les om samfunnsprosjektene til FK Haugesund

Formålet er å gi ungdommene som står utenfor arbeidslivet opplæring slik at de siden går ut i en periode med arbeidspraksis hos en arbeidsgiver på Haugalandet og til slutt kommer seg ut i fast lønnet arbeid.

Ungdom i arbeid

Hvert eneste år bidrar UngJobb-prosjektet på den måten til å få ungdom ut i arbeidslivet, og det siste tilskuddet til den fine statistikken som prosjektet kan fremvise siden oppstarten i 2012 er André Spångberg.

Etter gjennomført opplæring i UngJobb i vår har han siden hatt arbeidspraksis i FK Haugesund - frem til han nå tar steget over i ny jobb hos Helse Fonna.

Spångberg er tydelig på Ungjobb-prosjektets betydning for at han nå er klar for arbeidslivet.

- UngJobb har vært utrolig viktig for meg. I dagens arbeidsmarked er erfaring det viktigste du kan ha og UngJobb har gitt meg akkurat det. Uten Ungjobb og arbeidspraksisen tror jeg ikke jeg ville fått den nødvendige erfaringen som førte til at jeg nå nå har fått jobb.


Allsidig arbeidspraksis

Allsidigheten i oppgavene som har fylt arbeidsdagen i FK Haugesund har vist seg gull verdt med tanke på å komme seg ut på arbeidsmarkedet. 

- Jeg har hatt veldig varierte oppgaver i FK Haugesund og jobbet med alt fra håndtering av billettsalg til administrasjon av medlemsskap, videoredigering og samfunnsprosjektene til FK Haugesund - som Gatelaget og lignende. I tillegg har det vært mye praktisk jobbing i forbindelse med kampdag så tiden jeg har tilbragt i FK Haugesund har vært veldig lærerik og allsidig.

Mindre enn et år etter at Spångberg møtte opp til første dag i Ungjobb-prosjektet venter nå en helt ny tilværelse.

- Gjennom året har det åpnet seg flere muligheter, men valget falt til slutt på Helse Fonna og denne uken begynner jeg i en 100% stilling i økonomiavdelingen der, avslutter Spångberg.

Dette er UngJobb

UngJobb er et samarbeidsprosjekt mellom FK Haugesund, Haugesund kommune, NAV og Haugaland Industri for ungdom som står utenfor skole- og arbeidsmarkedet. Prosjektet gir ungdommene opplæring, arbeidspraksis og individuell veiledning.

I hver prosjektperiode tas det inn 15 ungdommer som får opplæring om arbeidsmarkedet og hva som skal til for å komme i arbeid, samt gode verdier, holdninger, samspill, tilhørighet og motivasjon. Målsettingen for prosjektet er fast lønnet arbeid for alle ungdommene.

Annonse fra Eliteserien: