Ute og inspirerer neste jentegenerasjon

FK Haugesunds damelag har hektiske dager ute i samarbeidsklubbene.

FK Haugesunds damelag er ferdige med årets sesong og allerede godt i gang med forberedelsene til spill i den nasjonale 2. divisjonen i 2023.

Innimellom spilløkter i Idrettsparken og fysiske økter på Trimeriet står likevel en annen ting høyt på agendaen i disse dager; nemlig besøk ut i regionen for å instruere og inspirere neste generasjons spillere som er hjemmehørende i de mange samarbeidsklubbene.

- Det er veldig kjekt å kunne gi noe tilbake til klubbene i regionen. Vi har følt på sterk støtte gjennom hele sesongen og opplevd stor interesse for damelaget så når klubbene kommer til og oss og lurer på om spillerne kan komme på besøk så gjør vi selvsagt det. Gjennom sesongen fikk vi mange forespørsler om å være maskotter o.l. i forbindelse med kampene våre - noe vi syntes var veldig kjekt - og alle forespørslene om å stille opp på turneringer og treninger denne høsten underbygger bare støtten og interessen vi kjenner på der ute, sier Thomas Dahle.

Inspirerer og instruerer

FK Haugesunds hovedtrener opplever at spillerne hans har en høy stjerne blant de yngste spillerne i distriktet.

- Vi ønsker at alle jenter i regionen skal ha en drøm om å få spille for FK Haugesund i fremtiden og det å ha lokale forbilder er en av de viktigste inspirasjonskildene for unge spillere. Derfor har vi prioritert å være instruktører på treninger og stille opp på turneringer og lignende denne høsten.

Trening og autografskriving under 'Jentedag' i Etne denne helgen.

Høyt og lavt

Flere av spillerne på damelaget stilte som premieutdelere i forbindelse med Djerv 1919s 'Haugesund Sparebank Cup' i slutten av oktober, mens Victoria Tangen og Benedikte Hartvigsen returnerte til gamleklubben Haugar for å være treningsinstruktører under helgen vi akkurat har lagt bak oss. Kaptein Ingvild Hansen Høvring og Birte Øvsthus skal siden i aksjon samme sted senere i november.

Søndag arrangerte Etne IL jentedag og damelagets egen etnebu Solfrid Hetleflåt Bråthen fikk selskap av Tiril Kvarven, Hanne Bjelland, Stine-Elise Osmundsen og Linneah Henriquez da FKH-kvintetten lærte bort tricks og øvelser til lærevillige spillere. 

Tirsdag denne uken venter siden trening av jentelag i Sveio, før FK Haugesunds damespillere skal være instruktører under Sportsklubben Vards 'REMA 1000 SKILLS' i Vardhallen kommende helg.

Før man tar ferie i slutten av desember vil ytterligere en håndfull klubber og treningsfelt ha fått besøk av damelagets spillere denne senhøsten.

Annonse fra Eliteserien: