Velkommen, Christos

Christos Zafeiris signerte for FK Haugesund.

Etter flere dager med spekulasjoner er Christos Zafeiris fra Grorud IL offisielt klar for FK Haugesund. Den 18 år gamle Oslo-gutten signerte fredag en kontrakt som binder han til FK Haugesund ut 2025 og som innebærer at midtbanespilleren lånes tilbake og fullfører denne sesongen i Grorud IL.

Zafeiris betraktes som et av norsk fotballs aller største talenter og ble nylig tatt ut på det norske G18-landslaget som møter Polen i dobbeltlandskamp i begynnelsen av september.

- FK Haugesund er en klubb som kan hjelpe meg med å utvikle meg videre. Jeg har likt det jeg har sett av klubben, måten de spiller på og etter å ha hilst på spillergruppa er jeg bare enda mer overbevist om at jeg har gjort et godt valg.

- Jeg er en playmaker

Zafeiris har brukt det siste halvannet året på å posisjonere seg som en av norsk fotballs mest ettertraktede spillere, men hvilke kvaliteter er det han tar med seg til Haugalandet?

- Jeg liker å ha ballen i beina og være en playmaker. Noe av styrken min er å starte ting, sette i gang angrepsspillet og være uredd og tøff i det defensive. Jeg er en spiller som liker å trøkke til, sier den sentrale midtbanespilleren.

Foruten kontraktsignering hilste den blivende FKH-spilleren også på sine kommende lagkamerater og overvar treningsøkten på Haugebanen. En tur innom riksmonumentet på Haraldshaugen ble det også tid til innimellom medisinsk undersøkelse og andre gjøremål på Haugesund Sparebank Arena denne fredagen.

Zafeiris 2.jpg
Christos Zafeiris på plass ved Haraldshaugen.

Fra Hellas til Norge

FK Haugesunds sjette spillersignering i sommer er opprinnelig født i Athen i Hellas. Etter å ha flyttet til Norge som niåring har han i tur og orden vært innom Lillestrøm SK, Fornebu FK og Fjellhamar FK før han endte opp i Vålerenga som 14-åring.

Før sesongen 2020 gikk ferden siden videre til den nyopprykkede Obosliga-klubben Grorud IL og Zafeiris etablerte seg raskt som en av klubbens mest toneangivende spillere. Etter halvannet år på nivå to er 18-åringen nå klar for å ta steget opp i Eliteserien og FK Haugesund, men først om fem måneder når han i januar møter til sesongoppkjøring i 2022.

"Signalsignering"

Sportslig leder Eirik Opedal kaller signeringen av Christos Zafeiris en "signalsignering".

- Det er viktig for oss å vise at vi er konkurransedyktige i møte med andre klubber når det kommer til det å hente også de mest ettertraktede spillerne. Christos har hatt mange interessenter og at valget faller på oss viser at vi er en attraktiv klubb for spillere som ønsker å utvikle seg. 

Opedal trekker frem treningskulturen som en av klubbens største fortrinn i møte med unge, ambisiøse spillere. 

- Vi har en rå treningskultur og en ung og sulten spillergruppe som hele tiden ønsker å bli bedre - både individuelt og som lag - og i Christos får vi nok et tilskudd i så måte. Den sterke treningskulturen får vi bekreftelse på hele tiden fra spillere som kommer til klubben fra andre steder og er også en etablert oppfatning ute i Fotball-Norge.

Foruten 33 offisielle kamper for Grorud Il står Christos Zafeiris også med 17 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. 

SPILLERFAKTA

  • Navn: Christos Zafeiris

  • Født: 23. februar 2003

  • Høyde: 172 centimeter

  • Nasjonalitet: Norge

  • Fødeby: Athen

  • Tidligere klubber: Lillestrøm SK, Fornebu FK, Fjellhamar FK, Vålerenga IF og Grorud IL

  • Posisjon: Midtbanespiller

Annonse fra Eliteserien: