Velkommen, Even!

Even Sel slutter seg til trenerteamet neste sesong.

Annonse:

Selv om sesongen 2021 fortsatt pågår for fullt ruster FK Haugesund for fremtiden. Det gjør man ved å gjøre klart med 31 år gamle Even Sel som ny assistenttrener fra og med neste sesong. Jærbuen går dermed inn i en sidestilt rolle med Espen Bull-Tornøe og gir trenerapparatet i FK Haugesund flere strenger å spille på i fremtiden.

Lørdag formiddag var Sel på plass på Haugesund Sparebank Arena for å signere kontrakten som gjør han til assistenttrener de neste tre årene.

- Da henvendelsen kom kjente jeg med en gang at dette var noe jeg hadde lyst til. Jeg har alltid hatt et godt inntrykk av klubben og det inntrykket har bare blitt forsterket i forbindelse med at jeg har besøkt klubben flere ganger den siste uken, sier Sel i anledning kontraktsigneringen lørdag ettermiddag. 

Årets unge trener i 2020

FK Haugesunds påtroppende assistenttrener har sin unge alder til tross lang fartstid fra Bryne FK hvor han de siste sesongene har tjenestegjort som assistent til Jan Halvor Halvorsen. Etter å ha lagt støvlene på hylla for tretten år siden gikk Sel rett over i klubben som aldersbestemt trener og spillerutvikler og kan se tilbake på å ha bidratt i utviklingen av en lang rekke kjente fotballnavn fra Jæren, hvorav Erling Braut Haaland skinner aller sterkest på fotballhimmelen i dag.

I sesongen 2020 ble Even Sel kåret til "Årets unge trener" av kollegaene i den norske trenerforeningen. 

Even Sel 2.jpg
Even Sel blir ny assistenttrener i FK Haugesund fra og med 1. januar 2022.

- Jeg har blitt forespeilet oppgaver i trenerteamet som jeg tror passer meg veldig bra og ser frem til å jobbe med en ung spillergruppe som har mye sult og vilje til å bli bedre. Jeg ønsker å bidra til at vi hele tiden utvikler oss i trening og kamp, og ser selvsagt også frem til å ta steget opp i Eliteserien, sier Sel som over nyttår tar med seg familien og flytter til Haugesund.

Høsten 2018 hadde 31-åringen også midlertidig hovedtreneransvar i Bryne FK og er kjent blant kollegaene i fotball-Norge som både en stor ressurs på treningsfeltet og med analyse og mellommenneskelige relasjoner som noen av sine aller sterkeste egenskaper.

Sterkt trenerteam

Sportslig leder Eirik Opedal er veldig fornøyd med å ha landet Even Sel som ny assistenttrener fra og med neste sesong.

- Vi har lenge ønsket å utvide trenerteamet, men har valgt å vente på at den rette personen ble tilgjengelig. I Even får vi en veldig pålitelig, hardtarbeidende og profesjonell trener som går inn og supplerer et allerede sterkt støtteapparat som gjør oss veldig godt rustet for de kommende årene. Jostein er kontinuitetsbæreren, mens Espen, Even og Kamil er unge, ærgjerrige og dedikerte trenere som i tillegg til fysisk trener Harald Andreassen vil utgjøre et veldig sterkt trenerapparat rundt spillerne, sier FK Haugesunds sportslige leder.

Even Sel tiltrer som ny assistenttrener fra og med 1. januar 2022.

Annonse fra Eliteserien: