Velkommen, Madiodio

Senegalesisk midtstopper skrev under kontrakt for fire og et halvt år.

Annonse:

Ny dag. Ny signering. Denne gang fra Senegal. Tirsdag morgen har FK Haugesund nemlig gleden av å presentere 19 år gamle Madiodio Dia som klubbens nye spiller. Den høyreiste midtstopperen har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2027 og gleder seg til å fortsette karrieren i Norge.

- Jeg er naturligvis veldig glad for å få denne muligheten og ønsker å bidra til at FK Haugesund oppnår gode resultater i fremtiden. Jeg er akkurat ferdig med sesongen hjemme i Senegal og håper å komme inn i alle nye ting så fort som mulig, sier Dia.

Madiodio Dia måler 192 centimeter og kommer fra den senegalsesiske toppserieklubben ASCE Linguere fra Saint-Louis helt nord på Senegals kystlinje. Sin unge alder til tross var Dia toneangivende for sin tidligere klubb i den nyss avsluttede sesongen hvor ASCE Linguere ble nummer 11 i Senegals øverste divisjon. 

MD 0.png
Madiodio Dia har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2027.

Imponert på trening

Sportslig leder Eirik Opedal var naturlig nok en fornøyd mann tirsdag formiddag.

- Vi er veldig fornøyde med å ha landet Madiodio. Han har veldig mye av det vi ser etter i en midtstopper og drar naturlig nok veksler på fysikken samtidig som han er en veldig ballsikker og fotballklok spiller. Varigheten på kontrakten taler for seg selv mtp hvor stor tro vi har på fotballfremtiden hans, sier Opedal.

Også utviklingssjef Sancheev Manoharan har latt seg imponere av klubbens nye midtstopper.

- Madiodio har allerede fått en forsmak på fotballen og treningshverdagen her gjennom noen økter i både akademiet og med a-laget og man så med en gang at dette er en spiller med noen veldig spennende ferdigheter. Han kommer med både en fysisk pakke og en ballbehandling som er ganske unik for alderen og nå handler det for han om å komme inn i vår 'style of play' før han vil gjøre seg gjeldende på a-laget.

Madiodio Dias kontrakt strekker seg frem til 31.12.2027.

Annonse fra Eliteserien: