Velkommen, Magnus!

Dansk midtbanespiller har skrevet under en treårskontrakt.

Søren. Julius. Peter. Anders. Og nå også Magnus.

Klubbens danske firerbande har blitt til en kvintett etter at Magnus Christensen skrev under for FK Haugesund mandag ettermiddag. Christensen kommer fra den danske Superliga-klubben Aalborg Boldklubb hvor kontrakten gikk ut 1. juli og hvor den Fredrikshavn-fødte midtbanespilleren har tilbragt hele karrieren etter overgangen fra hjembyens BK Bangsbo Freja som 14-åring. 

Nå venter ny klubb, nytt land og ny liga for 24-åringen som kan vise til 17 landskamper fordelt på danske U19-, U20- og U21-landslag.

- Jeg kjenner litt til norsk fotball, ikke minst gjennom Bodø/Glimts prestasjoner de siste årene og fordi FK Haugesund har vært i kontakt med meg tidligere. Jeg ser frem til å prøve meg i et nytt land, mot nye motstandere, i en ny type fotball og på nye baner. Fra Aalborg kjenner jeg både Martin Samuelsen og Anders Bærtelsen fra tidligere, sier Christensen i forbindelse med signeringen.

Ung, men erfaren

Den 190 centimeter høyreiste dansken kan vise til 150 offisielle kamper for Aalborg BK etter debuten i juli 2016. Christensen er i utgangspunktet en midtbanespiller som kan alternere mellom både den defensive midtbanerollen og en mer fremskutt rolle sentralt på midten.

- Jeg er etterhvert blitt en ganske erfaren spiller med 150 kamper for Aalborg og trives godt som en av to sentrale midtbanespillere. Du får kanskje ikke 15 målpoeng fra meg i løpet av en sesong, men jeg har min force i fysikken og tilstedeværelsen og er en hardtarbeidende midtbanespiller som også er med og pusher de rundt meg på banen, sier 24-åringen i solskinnet på Haugesund Sparebank Arena.

MC3.jpg
Magnus Christensen signerte for tre år på et solfylt Haugesund Sparebank Arena mandag formiddag.

Første kontakt i 2019

Med Christensens ankomst er en spillerjakt som så sin spede begynnelse tilbake i 2019 endelig avsluttet. 

- Første gang vi var i kontakt med Aalborg om Magnus var sommeren 2019 og vi har også forhørt oss i flere overgangsvinduer siden det, men ikke lyktes å få han hit før nå. Vi er veldig fornøyde med at han valgte oss i konkurranse med flere danske klubber, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Opedal beskriver den nye midtbanespilleren som en hardtarbeidende løpsmaskin.

- Magnus er en spiller med stor løpskraft som har sin største force i det defensive arbeidet som stabilisator på midten. Som for de øvrige danskene vi har hentet til klubben de siste årene ser vi også store rom for videre utvikling hos Magnus.

Magnus Christensen har skrevet under en treårskontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut 31. juli 2025 og vil være spilleklar fra 1. august.

Annonse fra Eliteserien: