- Vi jakter den gode følelsen

Espen Bull-Tornøe var gjest på partnerfrokosten før møtet med Vålerenga.

Fredag morgen var det, som alltid før hjemmekamp, partnerfrokost. Denne gang på IL Forno nede på indre kai og foruten Claus Niyukuri og Sory Ibrahim Diarra var også assistenttrener Espen Bull-Tornøe gjest når mer enn 100 samarbeidspartnere var samlet rundt frokostbordet.

FK Haugesund - Vålerenga: kjøp billetter her
 

"Bull" kunne fortelle at den siste ukens oppslag ikke har tatt veldig mye av energien til trenerteamet.

- Nei, jeg kan ikke si det. Vi har selvsagt fått det med oss, og at det er mye engasjement der ute må man jo egentlig bare sette pris på selv om man ideelt sett ønsker at folk skal være fornøyd og at det bare vanker gode tilbakemeldinger. Vi har uansett vært i denne situasjonen før og som da kun hatt fokus på det vi får gjort noe med - nemlig å jobbe videre og forberede oss best mulig til Vålerenga-kampen på lørdag, kunne Bull-Tornøe fortelle til de fremmøtte samarbeidspartnerne. 

Vil ha gode opplevelser

Fem poeng på fem kamper er fasit før lørdagens kamp mot Vålerenga, og assistenttreneren tenker at laget så langt har hatt mye å gå på før man ser konturene av det FK Haugesund slik man ønsker det skal framstå.

- Vi hadde nok trodd at vi skulle ha sett bedre ut i de første kampene, men det er ikke nødvendigvis store justeringer som må til. Mye handler om å få bevegelsene til å sitte, få noen gode opplevelser og bygge selvtillit for at alle skal være på 100% i motsetning til kanskje bare 80 %  av kapasiteten sin når det butter i mot. 

Se bilder fra fredagens trening.

Er det mulig å peke på én konkret årsak til at laget ikke har fortsatt denne sesongen der det slapp i fjor høst? 

- I fjor hadde vi Christos som, i tillegg til mye annet, var en kreativ kraft i laget. Når han forsvant mistet vi den dimensjonen, men så fikk vi inn 'Ads' (Adrion Pajaziti) mot slutten av oppkjøringen som har mye av de samme egenskapene og som gjør at de øvrige spillerne får bedre utløp for sin spisskompetanse når man har en sånn spiller i laget. 

Mot Vålerenga er Kevin Krygård, Julius Eskesen og Sondre Liseth tilbake etter henholdsvis karantene, skade og sykdom.

- Det er selvsagt godt å ha alle tre tilbake. Det gir oss flere strenger å spille på inn mot Vålerenga.

I tillegg trente Claus Niyukuri med ball igjen på fredagens treningsøkt.

God moral i laget

Er det noe assistenttreneren likevel har vært fornøyd med i seriestarten er det karakteren til spillerne. Som har kriget med seg resultater.

- Selv om vi ikke har vært der vi ønsker spillemessig har vi likevel fått med oss poeng - noe som vitner om god moral i gruppa. Mot Aalesund var vi bra defensivt i 75 minutter, med sterk krigermentalitet og spillere som ofret seg i blokkeringer o.l, mens det sprakk opp litt det siste kvarteret. Den defensive biten, med en Egil Selvik som stadig blir bedre, er det vi må bygge videre på for også å få det til å løsne fremover i banen. Vi fortsetter å jobbe med det vi hele tiden har hatt fokus på. 

Tirsdag 16. mai venter Rosenborg på Lerkendal. Et annet lag som også leter etter godformen så langt denne sesongen.

- Ja, de er litt i samme situasjon som oss, men du kan gange trykket fra omverden med ti, kunne Bull-Tornøe runde av passiaren på podiet med fredag morgen. 

Før man kommer så langt handler dog alt om lørdagens kamp mot Vålerenga. Det oppgjøret har avspark klokken 19.15 lørdag kveld.

Annonse fra Eliteserien: