- Vi vil være solide

Jostein Grindhaug før årets første treningskamp.

Onsdag spilles sesongens første treningskamp når FK Haugesund møter østerrikske Wolfsberger i spanske Marbella. Før kampen er FKH-trener Jostein Grindhaug klar på hva han ønsker å se av eget lag i sesongens første test.

- Vi vil ha en god fysisk økt ut av det først og fremst. Samtidig vil vi være solide, ha gode avstander i laget og strukturen skal ligne på den vi avsluttet fjoråret med. 

Se bilder fra treningsleirens siste økt.

Studerte motstanderen

Grindhaug så onsdagens motstander i aksjon da Wolfsberger slo MLS-laget Vancouver Whitecaps 2-1i helgen og lot seg tidvis imponere av den østerrikske Bundesliga-klubben.

- Østerrikerne er godt organiserte. Det er mye fysikk i laget og de har enkeltspillere som er på et godt nivå. Jeg synes også laget som helhet er ganske bra strukturert opp og de er også på et annet nivå i sine forberedelser og skal ut i en viktig cupkamp om en drøy uke så det blir trolig en tøff kamp som venter oss, sier Grindhaug etter å ha unnagjort den siste treningsøkten på sesongens første treningsleir tirsdag formiddag.

Godt utbytte

Onsdagens kamp blir avslutningen på et 13 dager langt treningsopphold i Spania - den første av to treningsleire i løpet av sesongoppkjøringen - og trenerapparatet føler de har fått godt utbytte av de drøye to ukene på spanske gressbaner.

- Jeg er godt fornøyd. Jeg synes vi har kommet greit ut av det med inngangen til treningsleiren ute på Vea hvor vi fikk kjørt noen bra økter før avreise. Her nede er det et nytt underlag med gress som vi må ta hensyn til, men det har gått overraskende bra og vi har langt på vei klart å få de fleste spillene gjennom samtlige økter - med noen individuelle tilpasninger. Det har vært mange spillere på øktene og da får du som regel også god kvalitet på de, sier Grindhaug.

Wolfsberger.jpeg
Wolfsberger AC 2022/2023. Foto: Wolfsberger AC.

Merittert trener

Wolfsberger tok vinterpause som nummer ni av totalt tolv lag i den østerrikske Bundesligaen og ledes av meritterte Robin Dutt på sidelinjen. Tyske Dutt kan se tilbake på en lang trenerkarriere i hjemlandet og har tidligere vært hovedtrener for såvel Freiburg som Bayer Leverkusen, Werder Bremen og en håndfull øvrige tyske klubber.

Forrige sesong endte Wolfsberger på fjerdeplass i den østerrikske toppdivisjonen.

Onsdagens treningskamp har avspark klokken 15.00 på La Dama Noche i Marbella og du kan se oppgjøret direkte på Haugesunds Avis/Direktesport og TV 2 Play.

Annonse fra Eliteserien: