Vic, Viktigere, Viktigst

Søndagsspenning på Sunnmøre. Foto: Sportskollektivet.

Søndag er det duket for Sportsklubben Herd mot FK Haugesund i damenes 2. divisjon. Det som ved første øyekast fremstår som et oppgjør mellom to lag på nedre halvdel er i virkeligheten en særdeles viktig kamp for begge lag med tanke på å komme seg ut av nedrykksdiskusjonen.

FK Haugesund vant sist hjemme mot Frigg og reiste til Moa utenfor Ålesund med 19 poeng på konto, fire mer enn søndagens hjemmelag som med sine 15 poeng ligger nest sist før helgens runde. Sesongens første de to lagene i mellom endte med en komfortabel 3-0 seier til FK Haugesund i Haugesund Idrettspark etter to mål av Solfrid Hetleflåt Bråthen og en scoring av Malin Røyset Johannesen, men søndagens kamp blir ventelig en helt annen affære. 

Herd er jevnt over langt bedre på eget kunstgress enn på bortebane. 

P5076742.jpg
FK Haugesund slo Herd 3-0 da lagene møttes på Djervbanen tidligere i år. Foto: Sportskollektivet.

FK Haugesund satte kurs for Sunnmøre allerede lørdag for å kunne forberede seg i ro og mak på kampdag og kommer med fornyet selvtillit etter 2-1 seier hjemme mot Frigg i forrige runde. Den første trepoengeren siden forsommeren.

Ingvild Iversen og Rikke Rossebø Kalstad er begge skadet og uaktuelle til kamp, og selv om det er flere usikkerhetskort disponerer trener Thomas Dahle en bred og fyldig tropp til søndagens kamp.

Avspark på Amfi Moa Stadion søndag 17. september klokken 15.00.

Annonse fra Eliteserien: