Vil ha flest mulig tilskuere

FKH-kapteinen ønsker seg sterkest mulig støtte mot Loddefjord på søndag.

Søndag møtes FK Haugesund og Loddefjord i damenes 2. divisjon til en kamp som kan vise seg helt sesongavgjørende. Begge lag kniver om å bli topp fem og med det sikre fornyet tilværelse i 2. divisjon også til neste år og med fire poeng ned til bergenserne med kun fire kamper igjen å spille kan FK Haugesund langt på vei hekte av de røde og grønne fra Bergens utkant med seier på Djervbanen på søndag.

2. divisjon: se tabell og terminliste

I så fall tilsier matematikken at sesongens hovedmål - å sikre fornyet tilværelse i 2. divisjon som spisses til neste år - langt på vei er nådd.

Tilskuere gir en ekstra boost

Før søndagens kamp er FKH-kaptein Ingvild Hansen Høvring klar på at tilskuernes støtte kan vise seg å være av avgjørende betydning.

- Det er ingen tvil om at det er en viktig kamp for oss, så vi ønsker all den støtten vi kan få. Det å ha mange som heier på sidelinja er alltid med og gir en ekstra boost til oss og er med og bidrar til at vi løfter oss enda mer. 

Se bilder fra fredagens trening.

Treningshverdagen gir resultater

Med seier søndag ettermiddag vil distansen ned til Loddefjord være på hele sju poeng. Skulle gjestene derimot trekke det lengste strået er forspranget krympet til kun et. Med ni poeng å spille om resten av sesongen sier det alt om betydningen av oppgjøret som sparkes i gang klokken 14.00 på Djervbanen.

- Vi har i hvert fall satt oss i en veldig gunstig posisjon, og selv med seier mot Loddefjord kan vi i teorien fortsatt bli tatt igjen siden det gjenstår ni poeng å spille om må vi stå hele distansen denne sesongen uansett utfall på søndag, sier Hansen Høvring.

Etter sommerferien har FK Haugesund vært et av de virkelige formlagene i divisjonen, tatt 16 av 21 poeng og kan vise til 24 -3 i målforskjell. 

- Vi er en veldig ny gruppe og visste at nivået vårt derfor kom til å variere i starten. Det er helt naturlig når det var så mange nye som skulle spille sammen og utvikle relasjoner for første gang, men tiden jobber for oss i så måte og nå er vi på et høyere nivå enn i første halvdel av sesongen og spiller mye bedre sammen. Vi har jobbet hardt på trening helt siden oppstarten i januar og får betalt for det nå, avslutter FK Haugesunds kaptein.

FK Haugesund - Loddefjord har avspark klokken 14.00 på Djervbanen på søndag.

Gratis adgang. Kiosk. Grillpølser.

Annonse fra Eliteserien: