Yngst i Eliteserien

FK Haugesund har lavest snittalder av samtlige Eliteserieklubber.

International Centre for Sports Studies (CIES) er en uavhengig forsknings- og utdanningsinstitusjon med tilhold i Sveits som blant annet bruker nettstedet "Football Observatory" som publiseringsplattform. 

Nettstedet produserer statistikk for 31 forskjellige ligaer i Europa - deriblant Eliteserien. Blant variablene man kan få svar på er gjennomsnittsalderen til spillerne som de ulike lagene har benyttet så langt i sesongen.

Snittalder på 24 og et halvt år

For Eliteserien viser tallmaterialet til CIES Football Observatory at FK Haugesund med sin snittalder på 24,5 år har benyttet det yngste mannskapet i norsk fotballs øverste divisjon - fulgt av Odds BK og Bodø/Glimt som begge har en snittalder på 24,6 år så langt denne sesongen.

Eldst i Eliteserien er Mjøndalen IF som så langt har benyttet spillere med en snittalder på 27,9 år, mens Sarpsborg med sine 27,7 år har den nest eldste gjennomsnittsalderen på benyttede spillere så langt i 2021.

Vedvarende trend

Sportslig leder Eirik Opedal sier at tallene bekrefter en vedvarende trend de siste sesongene.

- Vi har alltid ligget lavt når det kommer til gjennomsnittsalder på våre spillere og man skal ikke mange sesongene tilbake for å finne tall som fortalte at vi hadde et av Europas aller yngste mannskaper på øverste nivå. Tallene gjenspeiler både rekrutteringspolitikken vår der vi nok gjennomgående henter spillere som er yngre enn det andre klubber gjør samt at vi utvikler og gir spilletid til egne produkter i ung alder.

Også i 2019 var FK Haugesund "yngst i Eliteserien" - da med en snittalder på 24,7 år på spillerne som var i aksjon i løpet av sesongen.

Se statistikkgrunnlaget til International Centre for Sports Studies.

Annonse fra Eliteserien: