Yngst på laget

Hun debuterte på seniornivå som 14-åring. Nå blir Rikke Rossebø Kalstad yngst i FK Haugesund.

Selv om spilletroppen fortsatt ikke er endelig spikret og det vil komme flere spillere inn dørene frem til sesongoppkjøringen i januar skal det veldig mye til om ikke Rikke Rossebø Kalstad blir den aller yngste på FK Haugesunds damelag kommende sesong.

Født 6. oktober i 2004 vil forsvarsspilleren være kun 17 og tre måneder når hun og lagvenninnene møtes til den første offisielle treningen like over nyttår. Det på et lag der gjennomsnittsalderen ventelig blir lav. Sin unge alder til tross - Rikke Rossebø Kalstad kan se tilbake på nesten et helt liv med fotball.

- Jeg startet i tre-/fireårsalderen med laget til storesøsteren min og har alltid spilt i Haugar. Jeg har også vært en del av kretslaget og vært på noen landsdelssamlinger, sier talentet som nylig skrev under en kontrakt for 2022 og 2023 med FK Haugesund.

Allerede som fjortenåring, tilbake i april 2019, fikk den nyblivne FKH-spilleren sin debut på seniornivå for Haugar og siden dess har hun samlet seg erfaring fra over tretti 2. divisjons- og cupkamper med Haugar-logoen på brystet. På tross av at hele 2020-sesongen ble kansellert som følge av koronaviruset har Rossebø Kalstad mye seniorerfaring å vise til - tross sin unge alder.

IMG_20211117_223034__01__02.jpg
Rikke Rossebø Kalstad har skrevet under en kontrakt ut 2023.

Kommer fra fotballfamilie

Foruten mye trening har nok også medfødt talent vært sterkt medvirkende til at 17-åringen tidlig skjøt ut av startblokkene på seniornivå.

Mamma Solveig har tilnærmet legendestatus i Haugar-kretser etter en mangeårig spillerkarriere for de blå på Sakkestad, kun avbrutt av to sesonger i den daværende toppserieklubben Setskog/Høland, og som om ikke det er nok - inngift onkel på slektstreet er ingen ringere enn Christian Grindheim. 

Ambisjonene som spiller er det heller ingen ting i veien med. De synes å gå hånd i hånd med klubbens egen målsetting om å klatre sakte, men sikkert oppover i divisjonene.

- Målet mitt er å bli best mulig samtidig som at jeg har det gøy med fotballen. På kort sikt ønsker jeg å gå et, kanskje to nivå opp. Å være en del av FK Haugesund blir veldig spennende. Klubben har et stort navn og det er noe nytt som skjer i damefotballen på Haugalandet.

Konkurranse for å komme med

Gjennom november og et stykke inn i desember har trener Thomas Dahle kjørt uttakstreninger for spillere fra Haugar og Djerv 1919 som kandiderer til å bli en del av FK Haugesund kommende sesong. Nylig ble det klart at også Rikke er blant spillerne som har overbevist nok til å bli tilbudt en toårskontrakt - i hard konkurranse med mange spillere som ønsker det samme.

- Jeg tror det blir en ny start for alle som er involvert og noe alle veldig gjerne vil at vi skal lykkes med. På treningene vi har hatt i november har det vært et voldsomt trykk, så det er åpenbart at veldig mange både vil ta del i dette og ønsker å få dette til. 

Trener Thomas Dahle ble fort overbevist om at 17-åringen skulle med i troppen han syr sammen til sesongen 2022. 

- Javisst! Rikke er en spiller med stor arbeidskapasitet og som er tøff i duellspillet. Hun er dessuten en teknisk spiller og har et tungt og godt skudd.

IMG_20211125_151034_Bokeh__01.jpg
Rikke Rossebø Kalstad blir trolig damelagets yngste spiller kommende sesong.

Fotballforståelse og pasningsfot

Selv trekker forsvarsspilleren frem to ting som sine fremste egenskaper på fotballbanen.

- Jeg vil først og fremst si at jeg har god fotballforståelse og en god pasningsfot.

Fra flere hold har Rikke og de øvrige spillerne kjent på entusiasmen fra omgivelsene for satsingen som FK Haugesund nå gjør med et eget damelag. 

- Mitt inntrykk er at veldig mange synes dette er veldig kult og etterlengtet, og det virker som om mange har tro på at vi skal klare å ta steg og nå målsettingen om å en dag være med og kjempe helt i toppen av norsk fotball. Jeg håper flest mulig der ute støtter opp om laget og kommer for å se oss når alvoret starter, avslutter damelagets aller yngste spiller kommend sesong.

Rikke Rossebø Kalstad har signert en kontrakt med FK Haugesund ut 2023.

Annonse fra Eliteserien: