Før FK Haugesund - Sandefjord

Eliteseriefotballen returnerer til Haugesund Stadion etter landslagspausen

En liten måned gjenstår av Eliteseriesesongen og med det seks serierunder som skal unnagjøres før sluttstrek settes 19. desember. Først ut i så måte er hjemmekampen mot Sandefjord på Haugesund Stadion søndag kveld.

AKADEMIET: Se dokumentar-serien om FKH Akademiet.

Gjestene fra Østlandet ble spådd et brutalt møte med norsk fotballs øverste nivå denne sesongen, men har bitt svært godt fra seg og holder god kurs for fornyet Eliteserie-spill også i 2021.

Før søndagens oppgjør ligger FK Haugesund som nummer ni med 31 poeng, mens gjestene har skrapt sammen 28 poeng på 11. plass. 

Statistikk

Totalt har de to lagene møtt hverandre ni ganger i seriesammenheng etter at FK Haugesund returnerte til Eliteserien i 2010, og det er FK Haugesund som har det interne overtaket. 

Åtte seire og et tap forteller om stor FKH-dominans i interne oppgjør.

Samtlige bortekamper i Sandefjord, med unntak av én (2017) har endt med FKH-seier. Den siste tidligere i år da Kristoffer Velde sørget for kampens eneste mål tilbake i juni. 

Samtlige fire hjemmekamper har endt med FKH-seier når Sandefjord har stått på motsatt banehalvdel.

DSCN5296
Spillerne gjorde unna de siste forberedelsene lørdag formiddag.

Skader og suspensjoner

Niklas Sandberg "tråkket over" på trening tidligere i uken og er trolig ute av søndagens kamp. Ellers ingen skader eller suspensjoner som påvirker Jostein Grindhaugs laguttak før kamp.

Oppladningen til kamp har blitt mer komprimert enn opprinnelig planlagt grunnet spillernes koronakarantene i kjølvannet av et positivt smittetilfelle i 2-1-seieren mot Brann i forrige runde, men Jostein Grindhaug tror ikke det skal ha noe å si for hans egne spillere i oppgjøret på Haugesund Stadion.

Gjestene kommer til Haugesund uten Ze Eduardo som har mistet mesteparten av sesongen. Det er også spørsmålstegn ved Brice Wembangomo og Marc Vales.

Eliteserierunden

Lørdag vant Molde 3-0 borte mot Stabæk i Bærum før Aalesund og Vålerenga spilte 1-1 på Sunnmøre. Søndag spilles det foruten oppgjøret i Haugesund ytterligere fire oppgjør i den 24. serierunden:

Odd - Start

Kristiansund - Mjøndalen

Sarpsborg 08 - Viking

og

Strømsgodset - Bodø/Glimt.

Kampen mellom Rosenborg og Brann er utsatt til førstkommende tirsdag.

Kampen på Haugesund Stadion har avspark klokken 18.00 og kan sees på Eurosport + og på Dplay. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: