Tar i bruk SkillRace

Utviklingsavdelingen med nytt verktøy.

Det mangler ikke på "nisjeverktøy" innen fotballen. Ei heller innen utviklingsarbeidet. Elementer som kampanalyse, treningsdagbok, øvelsesbibliotek, meldingssystemer, kamp- og treningsadministrasjon m.m. har gjerne egne plattformer og systemer, men nå samler FK Haugesunds utviklingsavdeling alle funksjonene på en og samme plattform. 

Lokalt utviklet

Løsningen heter SkillRace og er utviklet av Haugesunds-mannen Frode Samuelsen i samarbeid med Toppfotballsenteret og systemet blir nå tatt i bruk av utviklingsavdelingen til FK Haugesund.

- For meg som gründer og eier er det selvsagt veldig spennende å få samarbeide med den klubben jeg kjenner aller best. Ikke minst har jeg forventninger til at FK Haugesund får effekt av verktøyet når de har satt seg som mål å bli best på spillerutvikling i Norge. Min kjennskap til både utviklingssjef Sebastian Brydegaard og klubbens arbeide på utviklingsfronten forteller meg at FK Haugesund er veldig godt rigget til å ta dette systemet i bruk, sier Samuelsen i anledning av at SkillRace og FK Haugesund har inngått en samarbeidsavtale.

- Gir oss mange nye muligheter

Entusiastisk i møte med den nye løsningen er også FK Haugesunds nye utviklingssjef Sebastian Brydegaard.

- Vi er en utviklingsavdeling med store ambisjoner. Skal vi nå målsettingen om å bli best i landet på spillerutvikling er vi helt avhengige av å ha et skikkelig verktøy i bunn. SkillRace gir oss mange nye muligheter til å samle og bruke informasjonen vi er i behov av for å nå målene våre og vi ønsker å være en referanseklubb som andre skal se i retning og lære av, sier Brydegaard.

Pressemelding

FK Haugesund skal bli best i klassen med sitt akademi og utvikling av lokale spillere.

Eliteserieklubben FK Haugesund inngår samarbeidsavtale med selskapet SkillRace, som i tett relasjon med Toppfotballsenteret, leverer et økosystem med verktøy for prestasjonsrettet utvikling.  Dette gir klubben store muligheter til å arbeide strukturert og målrettet med enkeltindividet, både spillere og trenere, i og utenfor klubb, i alle aldersgrupper.

Som en del av et økosystem, i motsetning til isolerte verktøy, får man tilgang til nettverkets beste-praksis innhold, metodikk og fagekspertise. Som en del av SkillRace-konseptet, vil alle trenere og spillere i Norge få fri tilgang til verktøyet på web og app. Dette gir spennende muligheter for tett oppfølging av utviklingsarbeidet i klubbens region.

Vi oppsummerer her noen av temaene det vil arbeides med:

  • Videreutvikle og digitalisere klubbens spillestil-, fag- og skoleringsplaner for både spillere og trenere
  • Tilrettelegge for gode trener- og spillerutviklingsprogrammer i samarbeidsklubber fra hele regionen
  • Treningsdagbok på mobil for alle spillere
  • Utviklingsmål – dag-til-dag oppfølging som sikrer riktig belastning og relevans i utviklingsaktivitetene
  • Tilrettelegge et godt økt-/øvelsesbibliotek som hele regionen får ta del i
  • Tett monitorering av spillernes tilstand
  • Evaluerings-, analyse- og kartleggingsverktøy for spiller og trener
  • Videreutvikle scouting-arbeidet i regionen

FK Haugesund har med dette som målsetting å bli «best i landet» på trener- og spillerutvikling.

Valget av Skillrace som verktøy er basert på muligheten til å samle digialiseringsarbeidet på èn plattform. Arbeidet med å videreutvikle og digitalisere akademidriften starter nyansatt akademileder Sebastian Brydegaard på i dag!

Daglig leder Frode Samuelsen i SkillRace vil bistå slik at FK Haugesund lykkes med sine tiltak.

Annonse fra Eliteserien: