Trenerapparatet ser rødt

Skviser sitronen mandag formiddag.

FK Haugesunds treningsleir i Spania går inn i sin andre kalenderuke og fire fellestreninger er så langt unnagjort under nydelige forhold på Santa Maria Polo Club - for anledningen omgjort til treningsfelt for fotballklubber fra hele verden som legger sesong- og vinterforberedelsene sine til den spanske solkysten.

I sesong følger en treningsuke Gaus-kurven i intensitet, det vil si at den mest intense økten holdes midt i treningsuken, for at man skal ha kvikkest mulig ben på kampdag. I sesongoppkjøringen arter det seg derimot annerledes for Christian Grindheim & Co. Da er det få rolige dager og anledning til hvileskjær for spillerne.

Den første treningsuken i Spania har man alternert annenhver dag mellom treningsintensitet gul (nest øverste nivå) og treningsintensitet rød (øverste nivå). Sistnevnte er såpass harde økter at spillere som er på vei tilbake fra skade ofte trener alternativt hele eller deler av øktene for ikke å risikere tilbakeslag i gjenopptreningen.

Høyintensiv mandag

Fredag og søndag gjennomførte Jostein Grindhaug og hans stab treninger med nest høyeste intensitet, mens de aller mest høyintense øktene stod på programmet både lørdag og mandag formiddag.

I praksis innebærer det en økt bestående av først prep ved fysioterapeut Ørjan Sørhus før det venter 25 minutter med "technical circle", siden 20 minutter med en øvelse oppkalt etter John Pelu, nye 20 minutter med boksspill og til slutt 10 minutter med 6 mot 6.

75 høyintensive minutter som stiller store krav til spillerne for å henge med.

Mandag ettermiddag har man også treningsleirens eneste dobbeløkt ved at spillerne på ettermiddagen har en fysisk økt i treningsstudio. 

Tirsdag har spilleren individuell trening og styrer programmet selv.

Annonse fra Eliteserien: