Paja 3

Den nye nr. 10

Adrion Pajaziti + FK Haugesund = sant.

Annonse:

Et sesonglangt lån med opsjon på kjøp, det er premissene i avtalen som FK Haugesund har inngått med Fulham FC når 20 år gamle Adrion Pajaziti nå gjør FKH-spiller av seg.

Sesongkort: Følg FK Haugesund fra tribunen i 2023

Den London-fødte midtbanespilleren signerte lørdag formiddag en kontrakt som i første omgang strekker seg ut denne sesongen etter tidligere å ha besøkt FK Haugesund for å se på forholdene for to uker siden. 

Kontrakten ble signert i Spania der Pajaziti dagen i forveien hadde sluttet seg til klubbens treningsleir. Senere på lørdag fikk han siden sine første minutter i FK Haugesund-drakten i treningskampen mot Tromsø.

Fulham-spiller siden han var 12

Pajaziti har de siste sesongene vært en viktig brikke i Fulhams U21- og U23-lag og har også spilt én offisiell kamp for Fulhams a-lag; i ligacupen mot Birmingham våren 2021.

Paja 2.jpg
Adrion Pajaziti er på plass i FK Haugesund.

FK Haugesunds nye spiller debuterte for Fulhams U18-lag som 15-åring i oktober 2018 og signerte sin første profesjonlle kontrakt med London-klubben i oktober 2020. Denne sesongen har Pajaziti spilt 15 kamper for Fulhams U21-lag og 20-åringen har de to foregående sesongene også spilt 39 kamper for klubbens U23-mannskap.

Landskamper for to land

På tross av å være født i England har Pajaziti valgt å representere både Albania og Kosovo i landslagssammenheng. Totalt står midtbanespilleren med tre kamper og like mange mål for det albanske U21-landslaget etter også å ha representert Kosovo på U21-nivå. 20-åringen har tidligere også spilt for det albanske U20- og U19-landslaget.

- Adrion etterlot et veldig godt inntrykk da han var på besøk tidligere i februar og fikk vist frem at han er veldig bra spiller som vi veldig gjerne ønsket å knytte til oss. Når han nå er klar er vi naturlig nok veldig fornøyde med det og vi får enda et alternativ på midtbanen. Han er en kreativ, energisk og hardtarbeidende spiller som liker å ha ball og diktere spillet. Han er også en god avslutter med begge bein, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Adrion Pajaziti får drakt nummer 10 i FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: