Endelig poeng på spill igjen

Sancheev Manoharan ser frem til å komme i gang igjen med Eliteserien på søndag.

Annonse:

Søndag er det endelig klart for hjemmekamp på Haugesund Sparebank Arena igjen etter EM-pausen når FK Haugesund tar i mot Sarpsborg 08 i den 13. serierunden av årets Eliteserie.

FK Haugesund - Sarpsborg 08: kjøp billetter her

Vi må tilbake til starten av juni for å finne sist gang FK Haugesund var i aksjon i seriespillet og siden des har spillere og støtteapparat både rukket å ha en kort ferie og ligge på treningsleir i Danmark som et ledd i oppkjøringen til andre halvdel av sesongen.

God oppkjøring til andre halvdel

FK Haugesunds hovedtrener Sancheev Manoharan kan se tilbake på tre uker hvor han og trenerkollegialet har fått jobbe langt grundigere med ulike faser enn det avslutningen på første halvdel av sesongen innbød til.

- Kampprogrammet i mai var for tett til at vi fikk gjort så veldig mye mer enn å restituere mellom kampene, men nå har vi kunnet gå i dybden på de ting vi har ønsket. Vi har kunnet gå mer detaljert til verks med å utvikle de fasene i spillet som vi vil bli bedre på - blant annet gjennombrudd og kontringer. I tilegg har vi kunnet forsterke de tingene vi allerede har lagt et fundament på og jobbet med tidligere i sesongen, sier Manoharan.

Fornøyd med treningsleir

I Danmark spilte laget to treningskamper. Viborg FF ble slått 1-0, mens man spilte 2-2 mot Silkeborg. To gode opptredener ifølge Manoharan.

- Vi så igjen mye av det vi har brukt tid på nå i sommer; særlig det å variere når vi går i bakrom eller ikke. Det har vi blitt bedre på. Mot Viborg var vi også gode på å spille ball, spille av førstepresset deres og skape muligheter. Mot Silkeborg får vi også spilt vårt spill, variert mye, får gode bilder på hvor vi vil og skaper en fin forståelse av hva vi skal. I den siste kampen synes jeg vi får sett veldig mye av våre egne får kvaliteteter. 

PHOTO-2024-06-28-17-50-14.jpg
Spillerne presenterte kampanalysene selv i Danmark.

Danmarksleiren hadde også en sosial funksjon.

- Vi fikk et veldig godt sosialt utbytte av oppholdet i Danmark. Vi fylte ikke timeplanen ned til minste detalj, men lot spillerne få mye tid på å være sammen utenfor trening og kamp. Samtidig ønsket vi å ansvarliggjøre spillerne med tanke på å ta eierskap til rolleoppgaver, spillestil og etterarbeidet i kampene vi spilte. Det ble mye faglig input, men det relasjonelle og sosiale var vel så viktig for oss.

- Skal spille vår fotball

Søndag venter Sarpsborg 08. De ligger nest nederst på Eliteserie-tabellen og byttet nylig hovedtrener. Stefan Billborg forsvant ut og inn kom Christian Michelsen. Manoharan bedyrer at det ikke betyr så mye for vår egen tilnærming til kampen.

- De kommer nok til å fremstå litt anderledes enn de gjorde tidligere i sesongen. Det er vi oppmerksomme på og har en god idé om hva Michelsen kommer med og hvordan han vil at de skal spille. For oss handler det uansett om å bygge videre på de ting vi allerede jobber med og den stil vi har. Uavhengig av motstanderen på søndag skal vi spille fotball på våre premisser.

FK Haugesund - Sarpsborg 08 har avspark klokken 17.00 på søndag.

Annonse fra Eliteserien: