Endelig seriestart!

Sesongåpner mot Sarpsborg søndag ettermiddag.

Endelig. Vi skriver 16. mai, fotballens festdag, og endelig sesongåpning og seriestart for FK Haugesund og de resterende klubbene som har måttet vente en ekstra uke på at alvoret skal starte. Deriblant søndagens motstander Sarpsborg.

Sesongkort: kjøp sesongkort til FK Haugesunds hjemmekamper

Jostein Grindhaugs nøkterne vurdering før seriestart er at han forventer å få se et FK Haugesund som vil variere i prestasjonene i starten av sesongen etter en oppkjøring som har blitt både oppstykket og "urytmisk", men at han er sterk i troen på at mannskapet gradvis vil spise inn forspranget som klubbene som har fått trene sammenhengende de siste månedene har opparbeidet seg.

Om motstanderen

Søndagens motstander Sarpsborg ledes av svenske Mikael Stahre som er inne i sin andre sesong som hovedtrener, og som har benyttet vinterens overgangsvindu til å supplere Bjørn Inge Utvik med ytterligere to tidligere FK Haugesund-spillere i form av Ibrahima Koné og Ben Kantie Karamoko.

Etter noen anonyme sesonger sikter sarpingene mot å returnere til nivået som for noen år siden så de både spille cupfinale, krige om seriemedaljer og nå gruppespillet i Europa League.

Kuriosa

Søndagens to lag spiller ofte svært tette og jevne kamper. I fem år på rad, mellom 2015 og 2019 endte samtlige oppgjør med uavgjort de to lagene i mellom på Haugesund Stadion. Skapet ble derimot endelig satt på plass i 2020 med seier 2-0 etter et selvmål og en scoring av Kristoffer Velde.

Ibrahima og Ben
Ben Karamoko og Ibrahima Koné har gjort Sarpsborg-spillere av seg.

Statistikk

Lagene har møttes 18 ganger i innbyrdes oppgjør totalt -  og sju oppgjør har endt med FKH-seier, seks kamper har endt uavgjort, mens søndagens vertskap har vunnet fem. 

På Sarpsborg Stadion har FK Haugesund vunnet ved tre anledninger tidligere, spilt to uavgjort og tapt fire oppgjør mot fusjonsklubben fra Sarpsborg. I 2020 endte tilsvarende oppgjør mellom lagene med 0-0 og poengdeling. 

De siste ukes forberedelser for kaptein Benjamin Tiedemann & Co. har vært lagt til Tysvær i jakten på gode nok treningsforhold før søndagens oppgjør på kunstgress - før kapteinen og resten av laget lørdag ettermiddag satte seg på flyet med kurs for serieåpningen.

Skader og suspensjoner

Med unntak av langtidsskadde Joakim Våge Nilsen er samtlige FKH-spillere tilgjengelige for søndagens kamptropp, mens hjemmelaget må klare seg uten Jørgen Horn, Kristian Fardahl Opseth og Mostafa Abdellaoue.

Grunnet lokale koronarestriksjoner i Sarpsborg er det kun tillatt med 100 tilskuere på søndagens serieåpning.

Eliteserierunden

Eliteserien 2021 vil lenge måtte forholde seg til en haltende tabell som følge av at mange lag har to kamper til gode på de øvrige. Brann, Viking, Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund, Tromsø, Molde og Bodø/Glimt har alle spilt to kamper hver før resterende klubber kommer inn i seriespillet denne helgen, og vi må vente til utgangen av juli før kampantallet er jevnet ut mellom klubbene.

I serierunde tre spilles følgende oppgjør foruten kampen i Sarpsborg:

Viking - Tromsø

Vålerenga - Kristiansund

Sandefjord - Mjøndalen

Bodø/Glimt - Rosenborg

Strømsgodset - Lillestrøm

Molde - Brann

Stabæk - Odd kompletterer runden onsdag 19. mai.

Serieåpningen på Sarpsborg Stadion søndag 16. mai har avspark klokken 15.00 og du kan se oppgjøret på Eurosport og Discovery+. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: