FK Haugesund arrangerer VM

Samfunnsansvarlig Leif Birkeland inviterer Viking, Brann, Bryne og Nordhordland til Sparebanken Vest Vestlandsmesterskapet for gatelag.

Sekretariatet er rigget. Speaker og DJ Per Ivar Reine er klar. Ordføreren har funnet frem kjedet. Og en solid håndfull funksjonærer står parate til å arrangere VM på onsdag. Som i Vestlandsmesterskapet. For gatelag.

Onsdag 10. mai blir det nemlig yrende aktivitet på Sakkestad når FK Haugesund inviterer til Sparebanken Vest Vestlandsmesterskapet for 2023. Turneringen arrangeres hvert år, men dette er første gang FK Haugesund står ansvarlig som arrangør og samfunnsansvarlig Leif Birkeland i FK Haugesund kan fortelle at det meste er på plass to dager før turneringen sparkes i gang.

- Vi har jobbet med mesterskapet i lang tid og ser frem til å invitere våre gode kollegaer i Stavanger, Bergen, Bryne og Knarvik til en dag der mestere skal kåres og vennskap skal dyrkes. Selv om vi er konkurrenter ute på banen er vi alle en del av et fellesskap i gatelagsfamilien og jobber mot et større mål enn bare å vinne fotballkamper. I år er det ekstra gøy å kunne ønske Nordhordland BK velkommen til turneringen for første gang, sier Birkeland to dager før første spark tas onsdag formiddag.

MicrosoftTeams-image (24).jpeg
FK Haugesund spiller på hjemmebane i årets mesterskap.

Sparebanken Vest sponser mesterskapet

Sparebanken Vest har gått inn som turneringens hovedsponsor og sørger med det for skikkelige rammer rundt en turnering som henger meget høyt hos de deltakende lagene. Forrige sesong var det Viking som stakk av med seieren i turneringen som ble avholdt på Brann Stadion i Bergen, og siddisene som ledes av tidligere landslagsspiller Svein Fjælberg ventes å stille sterkt også i år. FK Haugesund stakk på sin side av med Fair Play-troféet under fjorårets Vestlandsmesterskapet.

- Vi er veldig takknemlige for at Sparebanken Vest ønsket å være sponsor for mesterskapet. Det gir oss muligheten til å gi turneringen det formatet og standarden den fortjener når vi får besøk fra hele (Sør)vestlandet på onsdag. Som ved alt annet når det kommer til gatelaget er også Roald Osmundsen og Terje Hestvik i Haugar sentrale når det kommer til avviklingen - i tillegg til flere funksjonærer fra både Haugar og FK Haugesund, sier Leif Birkeland som i egenskap av å være samfunnsansvarlig i FK Haugesund også er administrator for klubbens gatelag i det daglige.

Haugesund Røde Kors står klare med egen førstehjelpsstasjon dersom det skulle bli behov for det under onsdagen.

IMG_20221004_150852[33].jpeg
Leif Birkeland er turneringsleder når FK Haugesund inviterer til Sparebanken Vest Vestlandsmesterskapet for gatelag.

Åpning ved ordfører

Onsdagens turnering starter med felles lunsj for alle lag og aktører fra 11 før turneringen åpnes av Haugsunds ordfører Arne Christian Mohn. Klokken 12 går siden avspark i første kamp ute på Sakkestad og man holder på inntil alle lagene har møttes og man kan kåre en turneringsvinner.

Hver kamp spilles a 2 x 10 minutter høyintensiv fotball.

- Hvert lag skal spille fire kamper i løpet av ettermiddagen og det er et program som kan tære på noen og enhver. Vi trenger derfor en stor og bred stall for å være best mulig rustet til kampene, men våren har vist at vi har en veldig fin og stabil gruppe på 12-15 spillere som hele tiden tar steg, sier Birkeland når han skal vurdere arrangørklubbens muligheter til sportslig suksess i egen turnering.

Og Birkeland oppdordrer folk til å ta turen til Sakkestad på onsdag.

- Absolutt. Det er veldig inspirerende for alle som spiller fotball med mest mulig publikum, sier turneringslederen.

Halv fire er det siden bankett med felles middag, pokaloverrekkelser og en god dose hovering før lagene reiser hjem for å forberede seg til neste store mesterskap - nasjonal turnering i Bergen i juni.

Annonse fra Eliteserien: